ΤΡΙΚΑΛΑ

Αντιδρά το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου της περιοχής

αντιδρά-το-δημοτικό-συμβούλιο-φαρκαδ-219088

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε κίνηση που αποδυναμώνει το Δήμο Φαρκαδόνας.

Στο αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, στους τοπικούς βουλευτές και φορείς των Τρικάλων εστάλλει υπόμνημα διαμαρτυρίας του Δήμου Φαρκαδόνας σχετικά με την επιχειρούμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου της περιοχής.

Το υπόμνημα συντάχτηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας μετά τη συζήτηση του θέματος σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μέσω του ψηφίσματος το δημοτικό συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε κίνηση που αποδυναμώνει το Δήμο Φαρκαδόνας, ζητώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου.

Ειδικότερα στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Το Ειρηνοδικείο της Φαρκαδόνας που λειτουργεί σε κτίριο του δημοσίου και χωρίς περιττές δαπάνες εξυπηρετεί 20.000 περίπου κατοίκους. Διεκπεραιώνει πλήθος δικαστικών και ανακριτικών υποθέσεων συνολικού αριθμού 700 γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συνέχεια της λειτουργίας του.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας παρότι είναι ένας ζωντανός αγροτοκτηνοτροφικός ΟΤΑ, το τελευταίο διάστημα δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα με το κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων, και κρατικών Υπηρεσιών.

Η συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθείται δεν συνάδει με την προσπάθεια για διατήρηση του πληθυσμού στην περιφέρεια και που τελευταία όλοι ελπίζουμε ότι μόνο μέσα από τον πρωτογενή τομέα θα ξεπεραστεί η κρίση.

Η συνεχιζόμενη διάλυση των δημοσίων Υπηρεσιών δεν στερεί μόνο τους χιλιάδες κατοίκους τη δυνατότητα εξυπηρέτησης, αλλά επιβαρύνει και ταλαιπωρεί επιπλέον τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων».

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου