ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Αποχώρηση υποψηφίου βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. με βολές προς το κόμμα

τρίκαλα-αποχώρηση-υποψηφίου-βουλευτ-232225

Παρελθόν αποτελεί για τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γραμματέας Θεσσαλίας και υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος με μία αιχμηρή επιστολή παραίτησης αναφέρεται στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και καταφέρεται εναντίον του κόμματος όπου ανήκε, για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρει ενδεικτικά πως “η απόφαση που πήρε ο πρόεδρος και η νέα άτυπη και μη εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος -και υιοθετήθηκε εκ των υστέρων από την Κεντρική Επιτροπή-για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι ένα ψήφισμα για το… Αφγανιστάν που θα μπορούσε με έναν διαφορετικό πολιτικό συσχετισμό στη Κ.Ε. να αλλάξει, αλλά κορυφαία στρατηγική επιλογή ένταξης σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό τόξο”. Προσθέτει, δε, με έμφαση: “αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει, γιατί από την “κυβερνώσα αριστερά” κράτησε μόνο την “κυβερνώσα” και απεμπόλησε την “αριστερά”. Αυτή η μετεξέλιξη διαπερνά τα πάντα: την πολιτική γραμμή, τις διαδικασίες παραγωγής της, την εσωκομματική του δημοκρατία και τις συμπεριφορές της ηγεσίας του. Μετατράπηκε εντυπωσιακά γρήγορα σε ένα αστικό κόμμα που αντικατέστησε το αρχικό του στίγμα -αυτό της σύγχρονης, αντιδογματικής, ευρωπαϊκής αριστερής σκέψης και πρακτικής- με την έλξη του για τον κυβερνητισμό, την προβολή και την επικέντρωση σε “προσωπικότητες των Μ.Μ.Ε. και του life style”…”.

Καταλήγοντας, σημειώνει -μεταξύ άλλων- πως “η απόφασή μου να αποχωρήσω από όλα τα εκλεγμένα αξιώματα και από μέλος του κόμματος είναι δεδομένη και πονάει πολύ, μαζί με άλλα που με πονάνε αυτή την περίοδο”, αλλά “η απόφαση αυτή δε μπαίνει στο χρηματιστήριο των πολιτικών στελεχών που εξαργυρώνουν την πορεία τους…”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου