ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά σε όλη τη χώρα

τρίκαλα-εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-έκλεβ-254447

Σπείρα που εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό κλοπών Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Όπως ανακοινώθηκε, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γιώργο Κόκκαλη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, τριών κατοίκων Τρικάλων και ενός κατοίκου Λάρισας, ηλικίας 38,22,26 και 35 ετών αντίστοιχα, για αδικήματα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και πλαστογραφίας.

Οι τέσσερις φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων έχουν διακριβωθεί, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, καθώς και κατάλληλα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της σπείρας, η δράση της οποίας ξεκινούσε από το 2007.

Τα… πλοκάμια της σπείρας είχαν απλωθεί σε όλη τη χώρα, με τα κλεμμένα αυτοκίνητα να μεταφέρονταν στα Τρίκαλα, σε μάνδρα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών – συνεργείο του 38χρονου, όπου αποσυναρμολογούνταν και τα ανταλλακτικά – εξαρτήματά τους τοποθετούνταν είτε σε τρακαρισμένα οχήματα ιδίου τύπου ή πωλούνταν τμηματικά στο ελεύθερο εμπόριο.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψαν επτά κλοπές Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και συγκεκριμένα μία από τη Χαλκίδα, την 1η Αυγούστου 2007, δύο από τη Λαμία, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και στις 28 Μαΐου του ίδιου έτους, μία από τους Σοφάδες Καρδίτσας, νυχτερινές ώρες της 5ης προς 6η Απριλίου 2012, μία από το Βόλο βραδινές ώρες της 18ης προς 19η Απριλίου 2012, μία από το Αμπελοχώρι Θεσσαλονίκης στις 31 Μαΐου 2012 και μία από την Ιερισσό Χαλκιδικής, μεταξύ 8ης και 9ης Ιουνίου 2012.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων έχουν κατάσχει, έως τώρα, διάφορα εξαρτήματα Ι.Χ φορτηγών αυτοκινήτων και δη, 40 κουβούκλια (τροπέτα) χωρίς στοιχεία αναγνώρισης (αριθμός πλαισίου κ.λπ.), 26 κινητήρες διαφόρων τύπων, τρία πλαίσια (σασί) εκ των οποίων το ένα κομμένο και κατεστραμμένο, το ένα με παραποιημένο αριθμό πλαισίου με λείανση (τροχό) και ένα ακόμη με κανονικό αριθμό πλαισίου στο οποίο έχει τοποθετηθεί κινητήρας με παραποιημένο αριθμό, καθώς και 18 καρότσες φορτηγών αυτοκινήτων.

Επίσης, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και άλλων μερών οχημάτων, αλλά και μεγάλος αριθμός αντικειμένων – εργαλείων, όπως φιάλες οξυγόνου και τροχοί κοπής μετάλλων, που χρησιμοποιούνταν για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και την παραποίηση των χαρακτηριστικών τους (αριθμού πλαισίου – κινητήρα). Τα κατασχεθέντα προέρχονται από οχήματα τύπου TOYOTA, ISUZU, NISSAN, MERCEDES, VW-AUDI, FIAT, FORD και BMW. Μετά από λεπτομερή καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κατασχεθέντων αντικειμένων, έχουν απευθυνθεί αιτήματα τόσο στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες εισαγωγής των οχημάτων όσο και σε συνεργαζόμενες συναφείς υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι για την εκτενή και εμπεριστατωμένη έρευνα της υπόθεσης συγκροτήθηκαν ομάδες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων και αρμοδίους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου