Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-03, 19:10:35
Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της  Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση του για την δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας», συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 632.000 ευρώ, του οποίου δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Μετεώρων.

«Ακόμα ένα σχολικό κτίριο στη Θεσσαλία αποκτά σύγχρονες,  λειτουργικές  υποδομές, μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και εξοικονομεί σημαντικούς  χρηματικούς πόρους. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας συγχρονίζεται με την εποχή. Συνολικά περισσότερα από 90 σχολικά κτίρια κάθε βαθμίδας και άλλα δημόσια κτίρια  σε όλη τη Θεσσαλία αναβαθμίζονται με το ολοκληρωμένο και βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η περιφέρεια. Πρόκειται για διαγενεακά έργα, που απαντούν στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τί αλλάζει στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο ενεργειακής κατηγορίας Z, αναβαθμίζεται σε  κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Προβλέπεται:

  • Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώματα.
  • Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής.
  • Αλλαγή φωτιστικών με νέα, εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Εγκατάσταση μηχανικού αερισμού.
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου.

Το έργο θα οδηγήσει σε  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,  αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση στην  ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=