Τρίκαλα: Μετά από 40 χρόνια αλλάζει το κέντρο της πόλης

Τελευταία ενημέρωση: 2022-02-28, 21:49:21
Τρίκαλα: Μετά από 40 χρόνια αλλάζει το κέντρο της πόλης

Ένα μεγάλο έργο ουσίας για τα σύγχρονα Τρίκαλα ξεκινά σύντομα ο Δήμος Τρικκαίων, με την ευρεία ανάπλαση που επιχειρείται στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για την ανάπλαση των δύο κεντρικών πλατειών, της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης, η σύμβαση για τις οποίες υπογράφτηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Το έργο έχει παρόμοιο τίτλο («Ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης των Τρικάλων»), είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3.000.000€ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και υλοποιείται βάσει της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην πόλη.

Οι σχετικές διεργασίες από τον Δήμο είχαν ξεκινήσει πριν 5 χρόνια (σχεδιασμός, εξασφάλιση χρηματοδότησης), με αποτέλεσμα να προκηρυχθεί διαγωνισμός, που δεν προχώρησε σε απονομή πρώτου βραβείου. Ακολούθησε δημόσια διαβούλευση – συζήτηση για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, παρουσίασή τους στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες και, τέλος, προκήρυξη του διαγωνισμού τον Αύγουστο του 2021. Πλέον, το έργο έχει ανάδοχο που ξεκινά ένα έργο με το οποίο, όπως είχε τονίσει ο κ. Παπαστεργίου όταν παρουσιάστηκαν οι μελέτες, μετά από σχεδόν 40 χρόνια, το κέντρο της πόλης αποκτά νέο πρόσωπο για την επόμενη ημέρα των Τρικάλων καθώς οι δύο πλατείες αποκτούν νέα ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν γίνει έργα στη γύρω περιοχή με την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς, αλλά και ότι το «πακέτο» μεγάλων έργων στο κέντρο, περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της πρ. Νομαρχίας, την αναμόρφωση στις όχθες του Ληθαίου ποταμού και το Open Mall.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην αισθητική και περιβαλλοντική ανάπλαση συνολικής επιφάνειας 10.775m2 και περιλαμβάνει

  • την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία), συνολικού εμβαδού 5.755,54 τ.μ.
  • την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, συνολικού εμβαδού 3.916,46 τ.μ.
  • την περιοχή στο μέτωπο προς την πλευρά του ποταμού Ληθαίου, που συνδέει τις δύο πλατείες εμβαδού 1.103 τ.μ. , η οποία ξεκινάει από την οδό Αμαλίας κοντά στη συμβολή της με την οδό Σαράφη και συνεχίζει επί της οδού Β. Τσιτσάνη. 

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=