Μειωμένες οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Τελευταία ενημέρωση: 2022-02-02, 12:11:31
Μειωμένες οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Παρά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, με περισσότερα από 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού από το Σάββατο και μετά, το νοσηλευτικό μας ίδρυμα δεν δέχεται ιδιαίτερη πίεση.

 

Μάλιστα σιγά-σιγά αδειάζει και η ΜΕΘ στην οποία νοσηλεύονται το πρωί της Τετάρτης 5 ασθενείς, ενώ στις απλές πτέρυγες covid-19 άλλοι 34. Είναι η μετάλλαξη “Όμικρον” που κυριαρχεί, με ήπια συμπτώματα για τους περισσότερους, ενώ και τα πιο σοβαρά περιστατικά δεν χρειάζονται πολλές μέρες νοσηλείας πια.

Εντωμεταξύ ο μήνας των θλιβερών ρεκόρ της πανδημίας ήταν ο Ιανουάριος 2022. Τον πρώτο μήνα του έτους 2.710 ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό απωλειών από τις αρχές της πανδημίας έως σήμερα. Εντωμεταξύ οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων δεν θα πέσει στα προ της “Ομικρον” επίπεδα αλλά θα κάνει ένα πλατό σε υψηλά επίπεδα. Η αρχική πρόβλεψή  ότι η πανδημία δεν θα ελεγχθεί σε σημαντικό βαθμό νωρίτερα από τον Μάιο δεν έχει αλλάξει. Και αυτό εφόσον δεν θα έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη από κάποια νέα μετάλλαξη.

trikalavoice.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=