Θεοφάνια: Ψηλά το Πήλιο, χαμηλά η Καλαμπάκα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-04, 15:35:05
Θεοφάνια: Ψηλά το Πήλιο, χαμηλά η Καλαμπάκα

Πληρότητα που φθάνει σε ικανοποιητικά ποσοστά  καταγράφουν και οι θεσσαλικοί χειμερινοί προορισμοί για τα Θεοφάνια και το τριήμερο των Φώτων από τους «τελευταίους» των εκδρομέων που επιλέγουν να ταξιδέψουν το τελευταίο τριήμερο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Παρά την επέλαση της νέας μετάλλαξης όμικρον, οι προκρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κινούνται σε καλά επίπεδα και ελάχιστοι είναι οι προορισμοί που παρουσιάζουν ακόμα διαθέσιμα προς ενοικίαση ακίνητα. 

Στο Πήλιο τα στοιχεία δείχνουν υψηλές κρατήσεις ενώ μειωμένο φαίνεται το ενδιαφέρον για την Καλαμπάκα.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, η φετινή χειμερινή σεζόν όσο αφορά τους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας φαίνεται να αφήνει πίσω την πανδημία covid-19, όσον αφορά τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια), ενώ, σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας επέλεξαν να ταξιδέψουν εντός συνόρων και πολλοί ακύρωσαν το ταξίδι τους στο εξωτερικό λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Τα αισιόδοξα μηνύματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαν καταγραφεί από τα μέσα Νοεμβρίου, όπου οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Πήλιο, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, κλπ) όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυμαινόταν από 95% έως 100%. Παράλληλα, οι κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφθασαν στο 85%-90%, ενώ για τα Θεοφάνια οι κρατήσεις κυμαίνονται στο 60%.

«Όλα τα άνωθεν στοιχεία αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο του χειμερινού τουρισμού και της εγχώριας οικονομίας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα μπορεί να αλλάξουν οποιασδήποτε στιγμή επιβληθούν νέα έκτακτα μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», υπογραμμίζει ο κ. Μπάκας. 

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Χριστίνα Ζαφειρούλη Businessdaily.gr)

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=