ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: “Φούσκωσε” επικίνδυνα ο Πηνειός

τρίκαλα-φούσκωσε-επικίνδυνα-ο-πην-266307

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές η γρήγορη άνοδος της στάθμης του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Νομής στα Τρίκαλα, λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, μέσα σε λίγες μόνο ώρες η στάθμη ανέβηκε στα 3.75 μ. με όριο πλημμύρας τα 4.75 μ.

Μάλιστα, καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται, εκφράζονται φόβοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση τις επόμενες ώρες.

Η στάθμη του Πηνειού στην περιοχή της Νόμης

Όσον αφορά στη στάθμη του Πηνειού στο Διαλεκτό Τρικάλων, έχει αγγίξει το 1.40 μ., ενώ την κατάσταση δεν ευνοεί και η βροχή που συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη είναι σε επιφυλακή κατά μήκος του ποταμού, προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση υπερχείλισης.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται και η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων, καθώς και ο Ληθαίος ποταμός ξεκινάει να φουσκώνει επικίνδυνα.

Νωρίτερα, με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου