ΤΡΙΚΑΛΑ

Παρελθόν από Αντιδήμαρχος ο Γ. Γεωργολόπουλος με απόφαση του…Δημάρχου Φαρκαδόνας

παρελθόν-από-αντιδήμαρχος-ο-γ-γεωργολ-336993
Με απόφαση του Δημάρχου Φαρκαδόνας Κώστα Οικονόμου, αποτελεί παρελθόν από Αντιδήμαρχος ο Γιάννης Γεωργολόπουλος.
Οι δημόσιες και συνεχείς αναφορές κατά του Δημάρχου από τον κ. Γεωργολόπουλου, του στοίχησαν την Αντιδημαρχία.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου αναφέρει .
«Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας, ως ένα πεδίο άσκησης ενδοπαραταξιακής κόντρας, όπως έκανε τους τελευταίους 14 μήνες – με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν όλες οι δραστηριότητες του Δήμου – δεν επέτρεψε σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, την
έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού 2012, ώστε αυτό να τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Δεν προέβαλε κανένα πειστικό επιχείρημα επί κάποιου συγκεκριμένου κωδικού του σχεδίου προϋπολογισμού.
– Δεν ρώτησε τους παριστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες (προϊσταμένους Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσιών) για συγκεκριμένα κονδύλια του προϋπολογισμού, για τα οποία θα έπρεπε να ενδιαφερθούν, εάν πράγματι ήθελαν να επιτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους, ως προς τη σύνταξη του προϋπολογισμού.
Αντίθετα, μέλη της προέβαλαν γενικόλογες και έωλες δικαιολογίες, οι οποίες δεν προβλέπονται από καμία διάταξη νόμου.
Με μια πρωτοφανή επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου, επελέγη η χρήση προσχημάτων ως
εμπόδια στη λήψη απόφασης έγκρισης του σχεδίου προϋπολογισμού.
Για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα η μη εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου, την ώρα που ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011 έχει δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη εκπόνηση και προβλέπεται ότι ως Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, θα είναι ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έτους 2012.
Επίσης, ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε η σύναψη δανείου για το ΒΙΠΑ Φαρκαδόνας, παρότι για ένα τέτοιο δάνειο, θα πρέπει να εκπονηθεί άρτια οικονομοτεχνική μελέτη και να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται, ότι ειλημμένη απόφαση για λήψη δανείου ύψους 2 εκατ. ευρώ για το έργο της ΒΙΠΑΦΑ, έχει ήδη ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.
Παράλληλα, τέθηκε ζήτημα για τη μη πληρωμή οφειλών, τη στιγμή που ο Δήμος Φαρκαδόνας κατά το 2011 έχει πληρώσει τουλάχιστον 4,8 εκατ. ευρώ σε πλήθος οφειλετών, ενώ παραλλήλως υπάρχει και ταμειακό υπόλοιπο.
Μετά από όλα αυτά, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης για 5 ημέρες (για την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012) και εκ νέου συνεδρίαση οργάνων, τα οποία ήδη έχουν επεξεργαστεί και έχουν εγκρίνει τον προτεινόμενο προϋπολογισμό (Επιτροπή Διαβούλευσης, Εκτελεστική Επιτροπή, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.ο.κ.).
Είναι προφανές ότι στόχος τους είναι να πλήξουν τον Δήμαρχο προσωπικά, πράγμα που συνειδητά έκαναν τους τελευταίους 15 μήνες, απευθύνοντάς του ψευδείς κατηγορίες, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και στην τοπική κοινωνία, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν, με φωνές
και απειλές, να αποχωρήσει!
Στο προσωπικό αντιπολιτευτικό τους μένος, δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο αυτόν κάνουν ζημιά στον Δήμο και στους συναλλασσόμενους δημότες.
Διότι, αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός άμεσα και εντός του χρονικού ορίου που ορίζει ο νόμος (31-3-12), από την 1η Απριλίου 2012 δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πληρωμής. Τα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ερωτώνται:
– Με τι καύσιμα θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων;
– Με τι χρήματα θα λειτουργήσουν τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί κ.ο.κ.;
Για τα συγκεκριμένα ερωτήματα, ας απαντήσουν οι ίδιοι στους δημότες. Διότι ο Δήμαρχος ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε εκδιώκεται.
Λογοδοτεί μόνο στους δημότες που τον εξέλεξαν.
Επειδή ο Δήμαρχος:
– ζητά συνεργασία επί 15 μήνες για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση αναπτυξιακής στρατηγικής
– αλλά και ταυτοχρόνως αισθάνεται ότι κατασυκοφαντείται άδικα και χωρίς λόγο, θα ενημερώσει με οικονομικά στοιχεία τους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας, χωριό με χωριό, ώστε να μάθει ο κάθε δημότης, ποιος πραγματικά υποστηρίζει τα συμφέροντα του Δήμου.
Τέλος, ως Δήμαρχος Φαρκαδόνας δηλώνω ότι για λόγους έλλειψης συνεργασίας και επί 15μηνο προσωπικών προσβολών σε βάρος μου με ανυπόστατες κατηγορίες, δεν μπορώ να συνεργαστώ περαιτέρω με τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Γεωργολόπουλο.
Επειδή ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός Δήμος, στη θέση του αντιδημάρχου Γεωργικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας και Απασχόλησης θα οριστεί νέος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξή μας, με όρεξη και διάθεση για προσφορά στους συγκεκριμένους τομείς».

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου