ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας τυροκομείου

εφετ-προσωρινή-αναστολή-λειτουργίας-339820

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας τυροκομείου, που εδρεύει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για την επιχείρηση με την επωνυμία «Χρ. Βλαχογιάννης & ΣΙΑ ΟΕ», στην οποία ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν καθ’ υποτροπή σειρά παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των ελεγκτών, που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων:

– Η επιχείρηση στερείται άδειας λειτουργίας και κωδικού αριθμού έγκρισης.

– Το επίπεδο υγιεινής των χώρων και εξοπλισμού ήταν ανεπαρκές.

– Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων, στηριζόμενο στις αρχές του HACCP, ωστόσο η μελέτη χρειάζεται αναθεώρηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ελεγκτές εισηγήθηκαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου η τελευταία να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων.

Παράλληλα, η υπόθεση διαβιβάζεται από τον ΕΦΕΤ στην αρμόδια εισαγγελία, ενώ, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΤ, θα επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου