ΤΟΠΙΚΑ

Αποπειράθηκε να βιάσει την ανιψιά του

αποπειράθηκε-να-βιάσει-την-ανιψιά-του-353700

«Είχα πιεί τσίπουρα και θόλωσα». Τη δικαιολογία αυτή προέβαλε χθες στο Κακουργιοδικείο Βόλου 77χρονος από τα Τρίκαλα, προκειμένου να δικαιολογηθεί για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του.

Το δικαστήριο έμεινε εμβρόντητο από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου. Τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα βιασμού και για απόπειρα διενέργειας γενετήσιας πράξης.

Του χορήγησε τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής υπό τον όρο ότι δεν θα πλησιάσει ξανά το κορίτσι.

Η σεξουαλική παρενόχληση σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2019 στα Τρίκαλα. Ανέβηκε στο ακροατήριο χθες για πρώτη φορά.

Ο 77χρονος κατηγορούταν ότι στρίμωξε ανήλικη, που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, σε γωνία του σπιτιού της, έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχό της και τη φίλησε στον λαιμό.

Τέσσερις μήνες έμεινε σιωπηλό το σοκαρισμένο κορίτσι. Βίωνε τον απερίγραπτο εφιάλτη στο σπίτι ξανά και ξανά. Ο ίδιος ο θείος της κρυβόταν πίσω από τις πράξεις φρίκης.

Σε κάποια στιγμή δεν άντεξε να σηκώνει άλλο το βαρύ φορτίο, που την απομάκρυνε από την υπόλοιπη οικογένεια και την απομόνωσε ξαφνικά. Μίλησε στους γονείς της και τους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη φρικιαστική εμπειρία, που είχε ζήσει.

Εξοργισμένοι οι γονείς της ζήτησαν την τιμωρία του κατηγορούμενου. Το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, ελήφθησαν καταθέσεις και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Εναντίον του 77χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και για γενετήσια πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και παραδέχτηκε τις πράξεις του. Για να δικαιολογηθεί επικαλέστηκε την κατανάλωση αλκοόλ.

Νωρίτερα είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες κατηγορίας οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην τραυματική εμπειρία της ανήλικης και την οδύνη που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια επί μήνες.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μετατρέποντας τις αρχικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε από βιασμό και γενετήσια πράξη σε απόπειρα βιασμού και απόπειρα γενετήσιας πράξης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου