Εγκαίνια αύριο Σάββατο για την «Ακαδημία Φαρσάλων»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-24, 10:53:59
Εγκαίνια αύριο Σάββατο για την «Ακαδημία Φαρσάλων»

Τον κύκλο των εργασιών της εγκαινιάζει η «Ακαδημία Φαρσάλων» αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Η Ακαδημία αποτελεί μία πρωτοβουλία του Φαρσαλινού ιδρυτή και προέδρου της Γιάννη Φίκα, Director of Humanities στο BCA College και συγγραφέα οκτώ βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο. Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαρσάλων.

Στόχος της είναι η εντρύφηση των μελών της στη φιλοσοφία, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φίκα «βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον του, τον εαυτό του και να αποκτήσει μία σφαιρική αντίληψη για θέματα διαχρονικά που σχετίζονται με τη δημιουργία του κόσμου, τη μεταφυσική, την πολιτική, την ηθική και την ανθρωπολογία. Επιπλέον, η συγκριτική μελέτη των αρχαίων πολιτισμών μέσα από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την επιστήμη και την πολιτική, καλλιεργεί στον άνθρωπο την ανεκτικότητα και συμβάλλει στην ενότητα των διαφορετικών πολιτιστικών μορφών της ανθρωπότητας».

Μέλη του κύκλου φίλων της «Ακαδημίας Φαρσάλων» είναι μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου καθώς και σειρά στελεχών του δήμου, επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Τα εγκαίνια της ακαδημίας θα γίνουν από τον κ. Εσκίογλου και τον – επίσης μέλος του κύκλου φίλων – πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αντικείμενο του πρώτου μαθήματος της Ακαδημίας στα ιδρυτικά της μέλη είναι η «Εισαγωγή στη Φιλοσοφία».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα μέχρι στιγμής εγγεγραμμένα μέλη της Ακαδημίας και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για την «Ακαδημία Φαρσάλων» στο 2491350116, κ. Άννα Φλωρά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=