Συνάντηση των απανταχού Θεσσαλών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-03, 07:38:28
Από τη συνάντηση εκπροσώπων των Θεσσαλών με τη δημοτική αρχή Μετεώρων
Συνάντηση των απανταχού Θεσσαλών

Στον Δήμο Μετεώρων το 13ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών

Με ανυπομονησία περιμένουν οι απανταχού Θεσσαλοί το 13ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα που διοργανώνεται το διήμερο 30 και 31 Ιουλίου 2022 στο δήμο Μετεώρων.

Τον δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο επισκέφτηκαν τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Διαμαντής Γκίκας, η γενική γραμματέας Φωτεινή Μίχου και ο ταμίας Σωτήριος Πολύζος. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης και οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Λύπας, Δημήτριος Κόττης, Αντώνιος Τούλας και Γεώργιος Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αλέκος υποδέχτηκε με χαρά τα μέλη της Συνομοσπονδίας και σε ένα ευχάριστο και πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν διάφορα θέματα με κύριο την συνδιοργάνωση του 13ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, με σκοπό να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022 στο Δήμο Μετεώρων. Ως ημερομηνία προτάθηκε το διήμερο 30 και 31 Ιουλίου 2022 και η οποία θα επισφραγισθεί στην επόμενη συνάντηση, όπου θα συσταθεί σχετική οργανωτική επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως Καλαμπακιώτης είναι περήφανος που το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του. Η γενική γραμματέας Φωτεινή Μίχου ως υπεύθυνη και της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών υπογράμμισε τη σημασία της ενασχόλησης της νέας γενιάς με τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα απανταχού Ελληνόπουλα τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων και την ιστορία τους. Τέλος ο ταμίας Σωτήριος Πολύζος εξήρε τη μοναδική ομορφιά της περιοχής των Μετεώρων που είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

Τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για το θερμό καλωσόρισμα και ευχήθηκαν να έχουν μια καλή συνεργασία και ένα υπέροχο θεσσαλικό αντάμωμα το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=