ΤΡΙΚΑΛΑ

Μάχη με το χιόνι δίνουν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου

μάχη-με-το-χιόνι-δίνουν-μηχανήματα-της-378330
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα μηχανήματα του Δήμου Πύλης σε συνεργασία με τα μηχανήματα καθαρισμού χιονιού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, προκειμένου να δώσουν δίοδο στα 22 συνολικά αποκλεισμένα χωριά.
Αυτή την στιγμή στους Καλόγηρους και την Ελάτη καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξει το κεντρικό οδικό δίκτυο, καθώς η στενότητα των δρόμων και το ύψος του χιονιού που φτάνει τα 2 μέτρα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Στο Κοτρώνι το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια όπως επίσης και ηλικιωμένοι αλλά και άρρωστοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους.
Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έχουν φτάσει μέχρι τα Περτουλιώτικα λιβάδια και προσπαθούν να διανοίξουν τον δρόμο μέχρι το Νεραϊδοχώρι, αλλά το χιόνι δεν «σπάει» εύκολα…
Από την περιοχή της Νεράιδας προς την Μεσοχώρα δίνεται ιδιαίτερη «μάχη» από τα ξημερώματα ώστε να δοθεί η κεντρική οδική αρτηρία στην κυκλοφορία ενώ το ίδιο ισχύει και για το ανατολικό τμήμα της περιοχής προς Μοσχόφυτο και Μυρόφυλλο.
Στον Δήμο Πύλης και από την πρωτοφανή χιονόπτωση έχουν καταστραφεί δεκάδες μαντριά λόγω κατάρρευσης των στεγών τους μην αντέχοντας το βάρος του χιονιού.
Ταυτόχρονα έχουν κοπεί σε περιοχές του Δήμου Πύλης, καλώδια της ΔΕΗ και δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία λόγω του χιονιού, συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των ζημιών και να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου