ΤΡΙΚΑΛΑ

Άρχισε το «φούσκωμα» του Ληθαίου στα Τρίκαλα

άρχισε-το-φούσκωμα-του-ληθαίου-στα-τ-380067
Από το πρωί, συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, βρέθηκε σε ποταμούς του Νομού, για να ελέγξει την στάθμη του νερού και να προβεί αν χρειαστεί σε προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή πλημμυρών από το λιώσιμο του χιονιού και από την ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει κατά διαστήματα κατά την πόλη των Τρικάλων.
Την ίδια ώρα, η ΔΕΥΑ Τρικάλων, έδωσε από χθες έμφαση στον καθαρισμό φρεατίων στην πόλη και σε σημεία όπου δεν υπάρχει ολοκληρωμένο δίκτυο αγωγών και τάφρων για την απορροή των υδάτων με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού σε διάφορα σημεία.
Τα σημεία που επικεντρώνουν την προσοχή τους οι αρμόδιοι, είναι στον Πύργο, στον Καραβόπορο και στην περιοχή της Φαρκαδόνας.
Στην Φαρκαδόνα , επικρατεί ανησυχία στους αγρότες, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν και πάλι «στο ίδιο έργο θεατές», με υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού που θα «πνίξει» αγροτεμάχια στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πηνειάδας, Ζάρκου, Κεραμιδίου και Κλοκοτού.
Εκτός του Ληθαίου ποταμού, έχουν «φουσκώσει» και οι ποταμοί Νεοχωρίτης και Αχλαδοχωρίτης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στον παραπόταμο που προέρχεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα του Βλοχού του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου