ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τελευταίος γόνος της οικογένειας των ξενοδοχείων Αμαλία: Η τραγική ιστορία της οικογένειας

πέθανε-ο-τελευταίος-γόνος-της-οικογέν-840453

Το άκουσμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη θλίψη” ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τον θάνατο του επιχειρηματία στο χώρο των ξενοδοχείων Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Ήταν ένας άνθρωπος βαθιά συνδεδεμένος με τον ελληνικό τουρισμό και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, που αφήνει σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη. Η οικογένειά του συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, έχοντας ιδρύσει τα εμβληματικά ξενοδοχεία “ΑΜΑΛΙΑ” σε ιστορικές και τουριστικές περιοχές της χώρας μας, όπως το Σύνταγμα, το Ναύπλιο, η Ολυμπία, η Πρέβεζα, η Καλαμπάκα και οι Δελφοί. Ξενοδοχεία που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνεισφέρουν σημαντικά στην περαιτέρω ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στον Τουρισμό και στη χώρα συνολικά. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του” ανέφερε ο υπουργός.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός από ένα στενό του φίλο

Η συγκινητική ανάρτηση του φίλου του Μηνά Γκούμα, στα social media περιγράφει την προσωπικότητά του.

Γράφει ο Μηνάς Γκούμας: “Είθισται να γράφουμε σπουδαίαα λογια για κάποιον που φεύγει από την ζωή αλλά πως να μην πεις έστω και δυο λόγια για τον Κώτσο τον γλυκό μας. Άνθρωπος με ήθος, τίμιος, απίστευτο χιούμορ, κοινωνικός, αγαπητός σε όλους, χειμαρρώδης, γλεντζές και γαλαντόμος, ευχάριστα φωνακλάς, καλός γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος και εργοδότης. Αμφιβάλλω αν υπάρξει ποτέ κάποιος να πει το παραμικρό κακό για τον Κωνσταντίνο. Τον έβλεπες και άνοιγε η καρδιά σου, επιζητούσες την παρέα του που απολάμβανες στο φουλ διότι ήξερε να ζει την κάθε στιγμή και που μοιραζόταν με τους γύρω του. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν και αυτόν, ήταν μοναδικός. Θα μου λείψει αφάνταστα. Αιωνία σου η μνήμη γλυκέ και αγαπημένε μου φίλε”.

Μια οικογένεια με λαμπρή επιχειρηματικότητα

Καθόλου τυχαία δεν είναι η δήλωση του Υπουργού Τουρισμού. Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, γόνος μιας από τις οικογένειες που θεμελίωσαν τον ελληνικό τουρισμό, με τα πολυτελή ξενοδοχεία “Αμαλία” σε Σύνταγμα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς, των οποίων ήταν ιδιοκτήτης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Η απώλειά του είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα θανάτων που έχουν σφραγίσει την οικογένειά του. Η επιχειρηματική οικογένεια η οποία έγραψε ιστορία στον τουρισμό με την αλυσίδα ξενοδοχείων “Amalia Hotel” χτυπήθηκε τόσο σκληρά από τη μοίρα που η ιστορία τους θα μπορούσε να είναι μόνο κινηματογραφική μυθοπλασία.

Μια μεγάλη φαμίλια ξεκληρίζεται

Η πενταμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά μέσα σε ένα διάστημα 30 ετών. Ο Χρήστος και η Αμαλία Κουλουβάτου είχαν τρία παιδιά τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξανδρο και το Θοδωρή. Η ευτυχία της οικογένειας κράτησε λιγότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Το γαϊτανάκι των θανάτων αρχίζει με αυτόν του 25χρονου Αλέξη Κουλουβάτου. Ο νεαρός σπουδασμένος στη Βοστώνη είχε όλο το μέλλον μπροστά του που κόπηκε όταν -μετά από ένα πάρτι στην Εκάλη– δάνεισε το αυτοκίνητό του σε ένα φίλο του και οδήγησε την μηχανή του. Ο βενιαμίν της οικογένειας στη διαδρομή προς το κέντρο της Αθήνας έχασε τον έλεγχο, χτύπησε στο κεφάλι και σκοτώθηκε ακαριαία. Ήταν Ιούνιος του 1990.

Ακολουθεί η μητέρα του που δεν μπόρεσε να αντέξει το θάνατο του παιδιού της. Η ωραία Αμαλία Κουλουβάτου πέθανε από λύπη λίγο αργότερα. Ο έτερος γιός Θοδωρής Κουλουβάτος, απαρηγόρητος από το θάνατο του αδερφού του χωρίζει, σταματά κάθε κοινωνική εμφάνιση και εξαφανίζεται από τους κοσμικούς κύκλους.

Το τραγικό τέλος του Θοδωρή Κουλουβάτου

Στις 16 Αυγούστου του 2001, η μοίρα χτύπησε ξανά την οικογένεια, με έναν απίστευτο τρόπο. Ο Θοδωρής, δεν κατάπιε καλά μια πηρουνιά μακαρόνια, τρώγοντας στο σπίτι του, και έπαθε εγκεφαλική βλάβη, καθώς ο εγκέφαλος του έμεινε για πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο. Έκτοτε έμεινε σε κώμα και σε κατάσταση φυτού.

Ο αδερφός του Κωνσταντίνος τον κράτησε στη ζωή για δεκατέσσερα χρόνια, όμως εκείνος δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα από το περιβάλλον. Πολλοί ήταν οι φίλοι του, όλα αυτά τα χρόνια, που τον επισκέπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και του μιλούσαν, ελπίζοντας ότι μπορεί να επανέλθει κάποια στιγμή. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ. Το 2015, πάρθηκε τελικά η απόφαση να τον αφήσουν να “φύγει” οριστικά.

Με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου γράφεται ακόμα ένα δραματικό κεφάλαιο στην ιστορία της σημαντικής και αγαπητής αυτής οικογένειας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου