Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στα Τρίκαλα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-28, 13:43:03
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στα Τρίκαλα
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, 4μελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και κλοπές.
Συνελήφθησαν δύο Ελληνες ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.
Οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών και κλοπών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.  
Ειδικότερα, οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και οι ίδιοι χρήματα από τις οικίες στις οποίες μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης.  
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο και σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μελών, διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων, τις παρακάτω απάτες-κλοπές:
•    Πρωινές ώρες της 26-1-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 76χρονης και έπεισαν αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Συνέχεια την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε Τραπεζικό Κατάστημα  όπου έκανε ανάληψη 1.800 ευρώ,  τα οποία και τους παρέδωσε. 
•    Πρωινές ώρες της 27-1-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 73χρονης και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  σε Τραπεζικό όπου έκανε σε ανάληψη 3.800 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε. 
•    Πρωινές ώρες της 27-1-2012 ένας από τους δράστες μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία 74χρονης, την οποία γνώριζε από παλιά. Στη συνέχεια προσήλθαν και άλλοι δύο από τους δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ενώ, η παθούσα απασχολούνταν από τους φερόμενους ως υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., ο πρώτος από τους δράστες αφαίρεσε από το χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ. 
•    Πρωινές ώρες της 27-1-2012 δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στην οικία 78χρονης και την έπεισαν να τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ως οφειλή της προς στη ΔΕΗ, ενώ με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. 
Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων. 
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. 
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=