Τουρίστας στον Βόλο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - Εξι κρούσματα στη Θεσσαλία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-14, 01:32:45
Τουρίστας στον Βόλο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - Εξι κρούσματα στη Θεσσαλία

Επισκέπτης που βρισκόταν στον Βόλο για διακοπές είναι το μοναδικό νέο κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία μετά από δύο και πλέον εβδομάδες με μηδενικά περιστατικά.

Οπως έγινε γνωστό, ο τουρίστας προσήλθε με ήπια συμπτωματολογία στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και διαγνώστηκε ότι είναι θετικός.

Το τελευταίο 24ωρο συνολικά έξι κρούσματα καταγράφονται στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid-19 της Περιφέρειας στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (10/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη προσήλθε και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων μετά από συμπτωματολογία.

Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19. 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (07/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 2 ακόμη κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν ένα στο Π.Γ.Ν Λάρισας μετά από συμπτωματολογία και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας χωρίς συμπτώματα, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στο εξωτερικό.

Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid19. Πρόκειται για άτομο που διαμένει σε άλλη γεωγραφική περιοχή και είχε προσέλθει για παραθερισμό. Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Βόλου κατόπιν συμπτωματολογίας».

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=