ΤΡΙΚΑΛΑ

Σφοδρή κακοκαιρία στα Τρίκαλα: Φούσκωσε και ο Πηνείος [εικόνα-βίντεο]

σφοδρή-κακοκαιρία-στα-τρίκαλα-φούσκω-3756

Κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και τα Τρίκαλα. Οπως αναφέρει το trikalavoice, το πρωί της Τρίτης, το σκηνικό του καιρού θύμιζε χειμώνα. Η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Οι ισχυρές βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ο Ληθαίος ποταμός, ενώ στα ορεινά του νομού Τρικάλων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
Ληθαίος ποταμός / Φωτογραφία: trikalavoice

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, χείμαρροι υπερχείλισαν, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Πηνειό ποταμό. Σύμφωνα με το trikalavoice, το ποτάμι που είχε στερέψει τις προηγούμενες ημέρες, φούσκωσε στο ύψος του Διαλεκτού, αγγίζοντας σχεδόν τη γέφυρα.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη, Χρήστου Μιχαλάκη, ο μηχανισμός της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκεται σε επιφυλακή.

Την ίδια ώρα, παρόμοιο είναι το σκηνικό και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Στην Ανω Γλυφάδα και το Ελληνικό, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στην Ανάβυσσο λουόμενοι φύγαν άρον-άρον από την παραλία. Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την αλλαγή του καιρού, ενώ η ΕΜΥ είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου