ΤΡΙΚΑΛΑ

Επιχείρηση …Σπανού για την διάσωση γερακιού στα Τρίκαλα

επιχείρηση-σπανού-για-την-διάσωση-γε-398292
Ένα γεράκι τραυματισμένο στο δεξί πόδι, πιθανών από διερχόμενο όχημα επί της Οδού Καρδίτσας, μετέφεραν σήμερα οι Ευθύμιος Καλιακούδας και Γεώργιος Στριάκας, στον Αντιδήμαρχο «Άμεσης Επέμβασης» του Δήμου Τρικκαίων Θεόδωρο Σπανό.

Ο κ. Σπανός υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Θανάση Βαβύλη, βρήκε «άκρες» και επικοινώνησε με την Οργάνωση «Άγρια Ζωή» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του τραυματισμένου γερακιού.

Φυσικά, ο κ. Σπανός, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και άρχισε να ζητά από την Φιλοζωϊκή Οργάνωση και …θηλυκούς κύκνους….
«Έχω μόνο αρσενικούς και στείλτε μου κανέναν θηλυκό», ανέφερε ο κ. Σπανός που ζήτησε όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα στο πόδι του γερακιού να επιστρέψει το γεράκι στα Τρίκαλα για να το βάλει στον Ζωολογικό Κήπο…
Η άρνηση στο τελευταίο αίτημα του κ. Σπανού, καθώς το γεράκι μετά την αποθεραπεία θα απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον, τον οδήγησε να σκέφτεται για κάποια στιγμή να μην το στείλει το γεράκι στην Θεσσαλονίκη και να φωνάζει «Φέρτε έναν …ορθοπεδικό να μην ταλαιπωρούμε το γεράκι»…
Τελικά, το γεράκι τοποθετήθηκε σε κουτί και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη…
πηγή: trikalanews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου