Και τυπικά νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-04, 18:31:02
Και τυπικά νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Παπαστεργίου

«Δεν τα ξέρω όλα, έχω τεράστια διάθεση να μάθω και να συνεργαστώ», τόνισε μετά την εκλογή του

 

Και τυπικά νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) εξελέγη χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος είχε βγει πρώτος σε ψήφους στην εκλογική διαδικασία στη γενική συνέλευση της Ενωσης την περασμένη Πέμπτη.

Στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν τα μέλη στις θέσεις που αναλαμβάνουν. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: Στη θέση του α’ αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Λάζαρος Κυρίζογλου δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη θέση του β’ αντιπροέδρου ο Δημήτρης Κάρναβος δήμαρχος Καλλιθέας και γενικός γραμματέας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καφαντάρης δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος.

Επίσης εξελέγησαν και τα επτά αιρετά μέλη, πέραν του προεδρείου, που απαρτίζουν την 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή και συγκεκριμένα οι Ηλίας Αποστολόπουλος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Νικόλαος Μελετίου δήμαρχος Ασπροπύργου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, Ιωάννης Λυμπέρης δήμαρχος Ηλιδας, Γιώργος Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάν. Ρέντη, Δημήτριος Τσιαντής δημοτικός σύμβουλος Πλαστήρα, Απόστολος Καλογιάννης δήμαρχος Λαρισαίων.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εκλογή του στο τιμόνι της ΚΕΔΕ, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εκπροσωπεί το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που συνέβαλε τα μέγιστα στην περίοδο της κρίσης και κράτησε την κοινωνία όρθια».

«Δεν τα ξέρω όλα», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «αλλά έχω την τεράστια διάθεση να μάθω, με τη βοήθεια και σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους και με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, που η σημερινή πραγματικότητα και τα ίδια τα προβλήματα υπαγορεύουν. Υπάρχει μεγάλος ζωτικός χώρος στη Δημόσια Διοίκηση, τον οποίο οι Δήμοι, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να τον καταλάβουμε.

Καταλαβαίνουμε ότι προκύπτουν καινούργια θέματα, μεταξύ αυτών και ο «Φιλόδημος», τα οποία θα μας απασχολήσουν. Ολοι μας καλούμαστε εκ των πραγμάτων να κάνουμε συνθέσεις, να προσθέσουμε απόψεις και όπου διαφωνούμε να το κάνουμε κόσμια.

Είμαστε μαζί και συμπορευόμαστε χωρίς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Δήμων. Αν ξεχωρίζαμε κάποιους, αυτοί είναι οι μικροί Δήμοι, που παλεύουν με δυσανάλογες με τους μεγάλους δυνατότητες και ευκαιρίες και τα 2/3 των νέων δημάρχων, που προέρχονται από αυτούς τους Δήμους και στους οποίους ως ΚΕΔΕ θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο κ. Παπαστεργίου κάλεσε τους αιρετούς «να αναλογιστούμε κατά πόσο οι πόλεις μας είναι προσβάσιμες και φιλικές απέναντι στα άτομα με αναπηρία».

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος χαιρέτισε την πρώτη συνεδρίαση, χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση «βασικό ιστό», που στήριξε και στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες.

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου επισήμανε την ανάγκη να διαφυλάξει η αυτοδιοίκηση τη θεσμική της αξιοπιστία και να αντισταθεί στις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης απέναντι στην Αυτοδιοίκηση.

Ο β’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Κάρναβος τόνισε ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά με διεκδικητικό λόγο, προκειμένου να βοηθήσουμε την εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν έχουν δοθεί ο αναπτυξιακός ρόλος και χώρος που αρμόζουν στην Αυτοδιοίκηση».

Ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για την Αυτοδιοίκηση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=