ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστικό ενδιαφέρον Εσθονών για τη Θεσσαλία

τουριστικό-ενδιαφέρον-εσθονών-για-τη-334601

Πρώτο βήμα για το άνοιγμα νέας τουριστικής αγοράς για τη Θεσσαλία

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την προσέγγιση μιας καινούργιας τουριστικής αγοράς, πολλά υποσχόμενης και με προοπτικές, αποτέλεσε το ταξίδι γνωριμίας οκτώ τουριστικών πρακτόρων από την Εσθονία, στη Θεσσαλία.

Το ταξίδι ενημέρωσης και εξοικείωσης, που διήρκησε για σχεδόν μία εβδομάδα, περιελάμβανε θεματικές και στοχευμένες επισκέψεις που ξεκίνησαν από τον Νομό Τρικάλων (Καλαμπάκα, Μετέωρα), συνεχίστηκαν με διέλευση από τον Νομό Λάρισας (Τύρναβος, Λάρισα) καταλήγοντας στη συνέχεια στην πόλη του Βόλου.

«Εγινε η πρώτη διερευνητική συνάντηση και προκύπτει μεγάλο ενδιαφέρον για έναν καινούργιο προορισμό που δεν είχε κανένας από τους συμμετέχοντες υπόψη του. Το πώς θα αποτυπωθεί το ενδιαφέρον, μένει να το δούμε στους επόμενους μήνες σε επίπεδο προκρατήσεων. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να «χτίσουμε» μια γέφυρα» είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Σαρούκος, υπεύθυνος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Ειδικότερα για την περιοχή της Μαγνησίας, οι τουριστικοί πράκτορες από το Ταλίν της Εσθονίας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο ης Πόλης του Βόλου, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Μακρινίτσας, της Πορταριάς και της Τσαγκαράδας, να αγναντέψουν το γαλάζιο του Αιγαίου με τη θέα που προσφέρει ο Μυλοπόταμος, αλλά και να γευτούν μοναδικά πιάτα και τοπικές συνταγές που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, συμμετέχοντας μάλιστα και σε εργαστήριο μαγειρικής.

Κατά την παραμονή τους επίσης, οι Εσθονοί τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καταλυματική υποδομή και δυναμικότητα της Μαγνησίας, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Domotel Ξενία.

Παράλληλα και με τη συμβολή του Συλλόγου Αργοναύτες έζησαν από κοντά τη μοναδική ευκαιρία που προσφέρει η επαφή με την Αργώ, ενώ θαύμασαν εξαίσιο κομμάτι του Παγασητικού στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.

Ξενάγηση στη Μαγνησία

Η ομάδα ξεναγήθηκε επίσης και στους χώρους του διεθνούς αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και οι παροχές του αεροδρομίου ως πύλη εισόδου της περιοχής, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Σουηδίας και της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, που εδρεύει στον Βόλο, ενώ αρωγοί και πολύτιμοι συμπαραστάτες ήταν ο Δήμος Βόλου, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, το ξενοδοχείο Valis και τοπικοί επιχειρηματίες.

Ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες από πλευράς της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας πρόκειται πλέον να ενταθούν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας. Η θετική έκβαση του ταξιδιού εξοικείωσης των Εσθονών πρακτόρων, μας υποχρεώνει να ισχυροποιήσουμε ως πολιτεία τις δυνάμεις μας, πάντα σε αγαστή συνεργασία και με κάθε επιχείρηση του τουριστικού κλάδου, προβάλλοντας ακόμη περισσότερα σημεία αλλά και την μοναδική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλία στον επισκέπτη».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, είναι η πρώτη φορά που από πλευράς ΕΟΤ η Θεσσαλία υποδέχεται στοχευμένη ομάδα τουριστικών πρακτόρων από τη συγκεκριμένη χώρα, ενδυναμώνοντας μία πύλη προς την υποσχόμενη αγορά των χωρών της Βαλτικής, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, με την Εσθονία να κατέχει την άτυπη θέση του «διαμορφωτή απόψεων».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου