Σε έξι χώρες, πλην της Ελλάδας, έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της ειδικής ομάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει συγκροτηθεί για τη σύλληψη του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο επικηρυγμένος, από την Interpol, δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, παραμένει ασύλληπτος εδώ και δέκα χρόνια.

Όταν έγραψε το βιβλίο “ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ” αναστάτωσε τις διωκτικές αρχές, αλλά ίσως τους έδωσε κι ένα οδηγό για το που μπορεί να κρύβεται.

Σύμφωνα με τη Real News, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα έχουν εστιάσει σε 6 άλλες χώρες και η ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής που έχει συγκροτηθεί για την σύλληψη του, επικεντρώνεται σε σημεία-«κλειδιά» που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πήγες της εφημερίδας ο… συγγραφέας – δραπέτης, στις 585 σελίδες του βιβλίου, έχει καταγράψει, εκτός από τις περιβόητες αποδράσεις του και την μυθιστορηματική δράση του, στοιχεία που ερευνούν τα μέλη της αντιτρομοκρατικής και ίσως οδηγήσουν στο κρησφύγετο του.

Ο δραπέτης στο βιβλίο του έχει αναφερθεί σε ταξίδια, γράφοντας χαρακτηριστικά «κατά τη σύλληψή μου στο σπίτι-καταφύγιο στη Σουρωτή, ανάμεσα σε άλλα γνήσια έγγραφα (όπως ταυτότητα), η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε και το βραζιλιάνικο διαβατήριό μου, το οποίο στο εσωτερικό του έχει σφραγίδες εισόδου και εξόδου είκοσι και πλέον χωρών», αναφέρει ο επικηρυγμένος ληστής σχετικά με τα «στημένα», όπως τα χαρακτηρίζει, 10 επιπλέον κατηγορητήρια»

Η ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής έχει εντοπίσει σε φράσεις-«κλειδιά» από το βιβλίο του, έξι χώρες όπου ενδεχομένως να έχει εγκατασταθεί ο «φαντομάς».

Στην κεντρική Ευρώπη είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο και οι επαφές του εκεί κατά το παρελθόν ήταν… συγκεκριμένες.

Όμως, η ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του Νίκος, ο οποίος κρατείται μέχρι σήμερα στις Φυλακές Αγίου Στέφανου στην Πάτρα -με ποινικούς από την Αλβανία και την Βουλγαρία, καθιστούν αυτές τις χώρες ως μια ασφαλή κρυψώνα, ενώ η γειτονική Ιταλία, από όπου είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του, δεν αποκλείεται από τις έρευνες.

Το πιο σημαντικό όπλο που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι η συνεργασία με τις διωκτικές αρχές των εν λόγω Κρατών, αλλά και το λάθος του Βασίλη Παλαιοκώστα να «συλληφθεί» από κάμερα ασφαλείας στην Λαμία, με αποτυπωμένες τις αλλαγές στο πρόσωπο του, μετά την πλαστική επέμβαση στην οποία έχει υποβληθεί.

[ethnos.gr]