Εξεδόθη σήμερα η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Οκτώβρη, με κατηγορούμενους γόνο γνωστής Τρικαλινής οικογένειας αλλά και αστυνομικό.

Μετά την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, η Έδρα επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον γνωστό Τρικαλινό, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί στο Εφετείο.

Όσον αφορά τον Τρικαλινό αστυνομικό κρίθηκε ομόφωνα αθώος για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών και το υπηρεσιακό απόρρητο.

Επίσης, στους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενος επιβλήθηκαν ποινές από 7 έως 12 έτη.

Να σημειωθεί πως αυτή η δίκη αφορούσε την εγκληματική οργάνωση με τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ εκκρεμεί η δίκη για τις ληστείες.

Ο συνήγορος του Τρικαλινού αστυνομικού Δημήτρης Σαμαρτζής δήλωσε πως “η σημερινή απόφαση δικαίωσε όσα από την αρχή υποστηρίζαμε. Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε ένα πολιτισμικό και δικαιικό σύνολο, εδραιώνοντας την πεποίθηση ότι ο νόμος και οι τεχνικές του μπορούν να συνυπάρξουν και να ταυτίζονται με το δίκαιο.

Στο επίκεντρο υπάρχει πάντα μια βασική και αμετάτρεπτη αρχή του δικαίου που είναι ο δέον σεβασμός ακόμα και στο κάθε λεπτό της ελευθερίας ενός ανθρώπου. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε”.

[tv10.gr]