ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αδελφοκτόνος του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων

σε-ισόβια-κάθειρξη-καταδικάστηκε-ο-αδ-692792

Η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε στον 66χρονο πρώην αστυνομικό που πέρυσι το καλοκαίρι σκότωσε τον αδελφό του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το trikalavoice.gr το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 66χρονο ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο (είχε πυροβολήσει και τη νύφη του) και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία 4-3, ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τα τρία μέλη του Δικαστηρίου που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι ο 66χρονος έπρεπε να καταδικαστεί για το φόνο του αδερφού του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της νύφης του με «ενδεχόμενο δόλο και ενώ τελούσε εν βρασμώ ψυχής».

Αυτή ήταν και η θέση της υπεράσπισης. «Όλες οι αποφάσεις των Δικαστηρίων είναι σεβαστές και όλες ανατρέπονται» δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας στο trikalavoice.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Δημήτρης Σαμαρτζής συμπληρώνοντας ότι «η ισχνή πλειοψηφία της σημερινής διαδικασίας δίνει στην υπεράσπιση την ικανοποίηση και την ελπίδα μέχρι το δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επικράτησε ένταση, ενώ ο κατηγορούμενος επιτέθηκε λεκτικά περισσότερες από δέκα φορές στον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής και στην Εισαγγελέα Έδρας.

[trikalavoice.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου