ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρός σεισμός στα Τρίκαλα, αισθητός και στον Βόλο

ισχυρός-σεισμός-στα-τρίκαλα-αισθητός-762552

Ισχυρή σεισμική δόνηση και με μεγάλη διάρκεια σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή των Τρικάλων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Βόλο.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10.12 το πρωί, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίστηκε 33 χλμ βόρεια – βορειοδυτικά των Τρικάλων και είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ,ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως «το επίκεντρο του σεισμού είναι νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας».

«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ακόμη πως η δόνηση έγινε αισθητή από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.

O ίδιος ανέφερε ότι ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας και των γύρω περιοχών

.Ο σεισμολόγος Θανάσης Γκανάς του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφού όπως δήλωσε «πρόκειται για μικρό ρήγμα» προσθέτοντας πως για μία τουλάχιστον εβδομάδα θα υπάρχουν μετασεισμικές δονήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κτήρια έχουν υποστεί ζημιές στο Δήμο Αργιθέας (στο νομό Καρδίτσας). Επί τόπου βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής που διεξάγουν ελέγχους.

4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει μέγεθος μόλις 4,9 Ρίχτερ, εστιακό βάθος μόλις 1,8 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίζεται Νοτιοδυτικά των Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου