ΤΡΙΚΑΛΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Ν.Τρικάλων. Μέχρι και ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά

σφοδρό-κύμα-κακοκαιρίας-πλήττει-το-ν-τ-105564

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον νομό Τρικάλων με ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά -όπου το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο- και ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά.

Στην περιοχή του Βαλτινού, στον δήμο Τρικκαίων, το νερό έχει εισχωρήσει σε κατοικίες, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον νομό, με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμών, όπως και σε σημεία της πόλης των Τρικάλων.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και οι τέσσερις δήμοι, με μηχανήματα προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και να αποτρέψουν τυχόν υποχωρήσεις σε αναχώματα ποταμών.

Ο δήμος Τρικκαίων με ανακοίνωσή του τονίζει πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαλτινό. Λόγω των καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού.

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σήμερα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Καλαμπάκας.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου