ΤΡΙΚΑΛΑ

«Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι κυρίαρχα αυτοδιοικητικές»

οι-εκλογές-της-7ης-νοέμβρη-είναι-κυρία-486903

Την κεντρική του ομιλία στην πόλη των Τρικάλων πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.
O κ. Παπατόλιας με το ξεκίνημα της ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι το «χρώμα» των επικείμενων εκλογών είναι απολύτως αυτοδιοικητικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Είτε δοθεί είτε όχι το όποιο πολιτικό νόημα στις εκλογές, αυτές δεν παύουν να είναι κυρίαρχα αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια, οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη, δε θα αναδείξουν απλά έναν Περιφερειάρχη ή μια Παράταξη. Στην ουσία θα κρίνουν αυτό το ίδιο το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, της Θεσσαλίας, θα βάλουν τα θεμέλια του νέου θεσμού της εκλεγμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Αυτοί που καταψήφισαν αυτήν την μεγάλη μεταρρύθμιση, πώς θα μπορέσουν να την υλοποιήσουν; Είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό, διότι τα μόνα που τους ενδιαφέρουν είναι το ποσοστό του κόμματός τους και η εξέλιξή τους σ’ αυτό.
Άσκησε κριτική για μία ακόμη φορά στον ανθυποψήφιό του της ΝΔ, επισημαίνοντας τις αντιφάσεις και τις αντιγραφές του, όπως τόνισε:
«Αυτόν που δε μπορούμε να αντιληφθούμε, είναι ο κ. Αγοραστός και η παράταξή του. Πέφτουν από αντίφαση, σε αντίφαση. Δεν είναι μόνο εκφραστές της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας, η οποία μάλιστα τώρα ντύθηκε την αντιμνημονιακή προβιά για καθαρά λαϊκιστικούς λόγους. Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο ο κ. Αγοραστός και η παράταξή του. Γι’ αυτό άλλωστε, ανακάλυψαν τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μια νέα μέθοδο: Της αντιγραφής: Απέναντι στη δική μας ολοκληρωμένη και αποδειγμένη πολιτική τοποθέτηση ότι ψήφος στον Αγοραστό σημαίνει ψήφος στην Αλογοσκούφη, αντιπαραθέτουν το «Ψήφος στον Παπατόλια, σημαίνει ψήφος στη Μπιρμπίλη». Ο κ. καθηγητής, μετατρέπεται σε κακό μαθητή που αντιγράφει για να περάσει το μάθημα… Θα μείνει όμως στην ίδια τάξη, γιατί εκτός του ότι αντιγράφει, αντιγράφει και λάθος».
 
 
Επίσκεψη σε Νοσοκομείο
και Πανεπιστήμιο
Το Νοσοκομείο του Βόλου επισκέφθηκε χθες στο πλαίσιο των περιοδειών του στους φορείς υγείας της Θεσσαλίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Κατά τη συνάντησή του με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλο, υπήρξε συμφωνία σε ένα κομβικό ζήτημα για την ποιότητα και τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας μέσα από τη μείωση τους κόστους των φαρμάκων.
Στη συνέχεια ο κ. Παπατόλιας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τις μορφές συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθούν ανάμεσα στη Αιρετή Περιφέρεια και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
 
Απάντηση σε Αγοραστό
για τον Αχελώο
Σε απάντηση στον Κ. Αγοραστό σχετικά με τον Αχελώο ο κ. Παπατόλιας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Έρευνες έχουν αποδείξει ότι και οι αντιγραφείς μπορεί να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Όσοι όμως το πράττουν, καλό θα ήταν να θυμούνται μια λεπτομέρεια, που τις περισσότερες φορές αποβαίνει μοιραία: Οι πρωτοτυπούντες παραμένουν πάντα απολύτως απαραίτητοι…
Τη λεπτομέρεια αυτή, φαίνεται να αγνοεί ο ανθυποψήφιος της ΝΔ, καθώς προβαίνει σε ανακοινώσεις, αντιγράφοντας τίτλους «Ψήφος στον Παπατόλια είναι ψήφος στην Μπιρμπίλη», κατά το «Ψήφος στον Αγοραστό είναι ψήφος στον Αλογοσκούφη», καθώς επίσης και φράσεις μας «Θεσσαλικός κουμπαράς».
Μας καταλογίζει ευθύνες ο κ. Καθηγητής για δήθεν «μη προάσπιση των συμφερόντων των Θεσσαλών» στο έργο του Αχελώου.
Ας μας επιτρέψει ακόμη ο κ. Καθηγητής να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν αισθανόμαστε διόλου την ανάγκη να απολογηθούμε για καμία κ. Μπιρμπίλη. Άλλωστε, όπως ήδη γνωρίζει, της ασκήσαμε δημόσια κριτική για την τακτική της στο θέμα του Αχελώου. Θα τολμούσε άραγε ποτέ ο ¨αντιγραφέας¨ μας να ακολουθήσει την ίδια τακτική απέναντι στον κ. Αλογοσκούφη;»
 
 
Για την υπόθεση ΙΚΑ
Σε άλλη ανακοίνωση του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» αναφέρεται:
«Με αφορμή διασπορά ψευδών φημών από υποψήφιους του Κ. Αγοραστού, οι οποίοι διαλαλούν στο πέρασμά τους, ότι δήθεν ο κ. Παπατόλιας θα μεταφέρει την έδρα της Περιφέρειας στο Βόλο, δηλώνουμε τα παρακάτω: Πρώτον, το γεγονός της παραπάνω απρέπειας των συνεργατών και υποψηφίων του κ. Αγοραστού, επισημάνθηκε δημόσια τόσο από τον κ. Παπατόλια, όσο και από τον κ. Ροντούλη προς τον κ. Αγοραστό προσωπικά, ο οποίος ούτε δεσμεύτηκε, ούτε την παραμικρή κίνηση έκανε για τη συμμόρφωσή τους. Δεύτερον, εμείς δηλώνουμε καθαρά και κατηγορηματικά το αυτονόητο: Η έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αγοραστέ το γνωρίζουν και οι «πέτρες», ήταν, είναι και θα παραμείνει στη Λάρισα.
Επιπροσθέτως, με την ευκαιρία της πληροφόρησης των πολιτών της Θεσσαλίας, ενημερώνουμε και εσάς, ότι εμείς εκτός του συνεκτικού, επεξεργασμένου και κοστολογημένου προγράμματος μας – που εσείς δεν μπήκατε στον κόπο να συντάξετε – λάβαμε μέριμνα και για το «Διοικητήριο» της αιρετής Περιφέρειας στην πόλη της Λάρισας.
Εσείς κ. Ανθυποψήφιε έχετε να επιδείξετε αντίστοιχο ενδιαφέρον;
Μπορείτε λοιπόν να μας απαντήσετε κ. Αγοραστέ, ποιος είναι ο ιδιώτης που ενοικιάζει το ακίνητό του στο ΙΚΑ Λάρισας; Μπορείτε να αναφέρετε στους πολίτες το ύψος του μισθώματος; Και είστε σε θέση να εξηγήσετε, αν η παραπάνω διαπίστωσή σας περί υψηλών μισθωμάτων ισχύει και για την περίπτωση του ΙΚΑ Λάρισας; Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις σας, για να διαπιστώσουν με τρόπο χειροπιαστό οι πολίτες της Θεσσαλίας την πρόκληση που βιώνουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου