ΤΡΙΚΑΛΑ

Με κλαρίνα και τσίπουρα υποδέχθηκαν τον Σωκ. Φάμελλο στην Πύλη Τρικάλων [photos-video]

με-κλαρίνα-και-τσίπουρα-υποδέχθηκαν-τ-287280

Την Πύλη Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του σχεδιασμού διαχείρισης των υδατικών πόρων, που μέχρι τέλους του χρόνου η Κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει.

Τον κ. Φάμελλο συνόδευαν τα επικεφαλής μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων & οι βουλευτές Χρήστος Σιμορέλης & Παναγιώτα Δριτσέλη, ενώ στο Δημοτικό Κατάστημα Πύλης τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, σύσσωμης της δημοτικής του ομάδας.

Από το Βήμα του προεδρείου ο δήμαρχος κ. Μαράβας καλωσόρισε τον Υπουργό, ευχαριστώντας τον ταυτόχρονα για τις ενέργειές του σχετικά με το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας & αναφερόμενος στο φράγμα της Πύλης, είπε πως: “Η υλοποίηση του φράγματος της Πύλης, αποτελεί ένα υπερτοπικό έργο που δεν αφορά μόνο τον Δ. Πύλης, αλλά & τον Δ. Τρικκαίων. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Η κατασκευή του θα δώσει σημαντική ώθηση ανάπτυξης τόσο στην γεωργία, όσο & στον τουρισμό. Τα δύο έργα της Μεσοχώρας & της Πύλης, είναι ικανά να δώσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στο Δήμο Πύλης & σε ολόκληρο το Νομό. Επίσης η πλήρης ολοκλήρωσής τους, θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς, τον φάρο που θα δείχνει το δρόμο & τον τρόπο για την υλοποίηση, ίδιων έργων & σε άλλες περιοχές της χώρας”.

Ο Δήμαρχος πέρασε επίσης στην κατάθεση άλλων τριών προτάσεων από πλευράς δημ. Αρχής προς τον Υπουργό & αφορούν: α) στην κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο Παλαιομονάστηρο, χωρητικότητας 335.000κ.μ νερού & κόστους 1.580.000€., β)στην διευθέτηση ρέματος στην Πιαλεία, κόστους 1.000.000€ & γ) στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Πύλης, πρ/σμού 1.643.000€, τις σχολικές μονάδες της Πύλης, Γυμνάσιο & Λύκειο, Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Φήκης & το Δημοτικό Σχολείο της Πηγής.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο κ. Υπουργός, εκθείασε τον ρόλο του α’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι Δήμοι είναι ο τόπος μας, η Δημοκρατία, η ανάπτυξη… Οι Δήμοι είναι ο άνθρωπος”.

Αναφερόμενος στο έργο της Μεσοχώρας διευκρίνισε δηλώντας χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το έργο αυτό, δεν υπάρχει καμία σκέψη να γυρίσουμε πίσω, δεν θα κάναμε τόση μεγάλη προσπάθεια, αν υπήρχε οποιαδήποτε ανησυχία. Το έργο αυτό πλέον έχει κλείσει”.

Αναφερόμενος στον βασικό σκοπό της επίσκεψής του στην Πύλη, που δεν ήταν άλλος από την ανακοίνωση της πρόθεσης της Κυβέρνησης, για την κατασκευή του φράγματος της Πύλης, ο κ. Υπουργός είπε πως πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο έργο, ο πρ/σμός του οποίου αγγίζει το ποσό των 100.000.000€, με αρδευτική & υδρευτική σκοπιμότητα, καθώς θα εξυπηρετεί στην άρδευση πολύ μεγάλων εκτάσεων, που υπερβαίνουν τις 80.000στρ.& στην εξασφάλιση πόσιμου νερού σε καλή ποιότητα, με δυναμική σε συνολική τροφοδοσία της τάξεως των 35-40.000.0000 κυβ. νερού.

Το φράγμα της Πύλης, ως έργο που συγκαταλέγεται στο ευρύτερο πλαίσιο της διαχείρισης των υδατικών πόρων, θεωρείται, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, από την Κυβέρνηση ως το καλύτερο & ασφαλέστερο “σενάριο”, που δίνει & περιφερειακά & αποκεντρωμένα έργα & ανάπτυξη στη Θεσσαλία, εξασφαλίζοντας αρδευτική & υδρευτική δραστηριότητα, με γνώμονα τον εξορθολογισμό των αρδευτικών αναγκών, χωρίς σπατάλες που οδηγούν σε υπερκατανάλωση, οδηγούμενοι ξανά στον ίδιο παρονομαστή.

Τελειώνοντας ο κ. Φάμελλος είπε πως η δέσμευση από πλευράς Κυβέρνησης, θα πρέπει να αποδειχθεί με την κύρωση, από τον ίδιο, του σχεδίου διαχείρισης του νερού, άρα να ονοματιστεί το έργο της Πύλης έως το τέλος του χρόνου, θέτοντας έτσι το χρονοδιάγραμμα: “για το οποίο εγώ μπορώ να δεσμευτώ & να κριθούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Το έργο “Φράγμα της Πύλης”, θα ανακοινωθεί & στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα σε λίγες μέρες & θα επικαιροποιηθεί & με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού επ’ αυτού.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του ο Υπουργός, ζήτησε από τους παραυρισκόμενους να ακούσει σκέψεις & προτάσεις & για το συγκεκριμένο έργο, αλλά & άλλα συναφή όπως οι λιμνοδεξαμενές, που λειτουργούν επικουρικά, στον γενικότερο εξορθολογισμό των αρδευτικών αναγκών.

Κατόπιν ο κ. Υπουργός ζήτησε & επισκέφτηκε την θέση “Στενά”, όπου θα κατασκευαστεί το φράγμα της Πύλης, ενώ του έκανε εντύπωση, εκφράζοντας παράλληλα την απορία, η ύπαρξη ήδη της σήραγγας εκτροπής του Πορταϊκού.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, παρέθεσε γεύμα στον Υπουργό, με προσκεκλημένους τους παρόντες βουλευτές, τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικούς συμβούλους & στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στην παραδοσιακή ταβέρνα “Στροφιλιά”, στο κέντρο της Πύλης, επιφυλάσσοντας & μία ευχάριστη έκπληξη στον κ. Φάμελλο, όπου του έγινε υποδοχή μετά μουσικής, από τον βιρτουόζο στο κλαρίνο συνδημότη κ. Γιώργο Μπρουσιάκη.

Πηγή: pylinews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου