ΤΡΙΚΑΛΑ

Ντελίριο προκαλεί στα Τρίκαλα ο Αλή Πασάς!

ντελίριο-προκαλεί-στα-τρίκαλα-ο-αλή-πα-501800

Παροξυσμό με τους… 30 τόνους χρυσού του Αλή Πάσα έχουν πάθει οι κάτοικοι των Τρικάλων, αλλά και τα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έχουν κατακλύσει την περιοχή με την ελπίδα να εξασφαλίσουν πρώτοι πλάνα από τη μαγική λάμψη του αμύθητου θησαυρού.
Συνοδεία κάμερας του ΒΒC, κρατικού και ιδιωτικών καναλιών και εφημερίδων της γείτονας Τουρκίας και φυσικά των περισσοτέρων ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, αναμένεται να ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου μυθικού θησαυρού του Αλή Πασά μεταξύ των περιοχών Θεόπετρας και Βασιλικής.
Σε σημείο όπου.. σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ένας Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, βρίσκονται κρυμμένα εκατομμύρια χρυσά νομίσματα.
Όπως μετέδιδαν ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και όπως ανέφεραν οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, «οι έρευνες που θα γίνουν στα Τρίκαλα, όπου εικάζεται ότι βρίσκεται η πολύ μεγάλη προσωπική περιουσία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, γνωστού και ως Τεπελενλή Αλή Πασά, αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες. Σε περίπτωση που τελικά ο θησαυρός έρθει στο φως της ημέρας, τότε το τουρκικό κράτος θα διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο την περιουσία του Πασά».
Η ιστορία αναζήτησης του θησαυρού, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά και έχει στοιχειώσει τα όνειρα και τις ελπίδες δεκάδων χρυσοθήρων, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έφτασε στο δημαρχείο της Βασιλικής Τρικάλων και κατέθεσε αίτηση ανασκαφής υποδεικνύοντας ως περιοχή των ερευνών μια τοποθεσία ανάμεσα στο χωριό και τη Θεόπετρα. Ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» πιστεύει ότι η ποσότητα του χρυσού και των νομισμάτων που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη προσεγγίζει τους τριάντα τόνους!
Ο θησαυρός του Αλή Πασά, σύμφωνα με τον μύθο, βρίσκεται κρυμμένος στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι ο Αλή Πασάς επέλεξε τον τόπο τους για να κρύψει τον θησαυρό του καθώς ήταν μέρος καταγωγής της αγαπημένης του συζύγου, της κυρα-Βασιλικής (εξ ου και το όνομα του χωριού). Μάλιστα, τον έκρυψε σε ειδικά δωμάτια που χτίστηκαν κάτω από τη γη με λογική μυστικού θησαυροφυλακίου. Από την ίδια περιοχή, δε, διάβαιναν και τα καραβάνια με τους φόρους από τη Θεσσαλία που προορίζονταν για τα Γιάννενα.
Η ανασκαφή θα ξεκινήσει με γεωτρύπανα, που θα ανοίξουν δύο οπές για να εισέλθουν μικροκάμερες σε βάθος 15 μέτρων.

Εκτακτο Δ.Σ. για το ποσοστό
Σε περίπτωση ανεύρεσης του θησαυρού, εκ του νόμου το 50% πηγαίνει στο Ελληνικό Δημόσιο και το άλλο 50% στον Ελληνοαυστραλό, εκ του οποίου, σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες με το Δήμαρχο Βασιλικής, το 2% θα δοθεί στο Δήμο.
Ωστόσο, νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας της περιοχής, έφεραν εξελίξεις στο θέμα. Πρόκειται για ένα έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 14-5-1932, το οποίο ονομάζει ως ιδιοκτήτη της περιοχής την Βασιλική, κάτι που προκάλεσε την έκτατη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν η αύξηση του ποσοστού υπέρ του Δήμου, ωστόσο η συνεδρίαση διεκόπη.

Η επιχείρηση αναζήτησης του αμύθητου θησαυρού λαμβάνει εντυπωσιακές διαστάσεις.
Ο Ελληνοαυστραλός, που είναι εξοπλισμένος ακόμα και με χάρτη της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας, πιστεύει ότι η ποσότητα του χρυσού και των νομισμάτων που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη προσεγγίζει τους… 30 τόννους! Η αίτησή του εγκρίθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βασιλικής, το οποίο αξιολόγησε το σχέδιο ως ιδιαίτερα σοβαρό και εμπεριστατωμένο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου