ΤΡΙΚΑΛΑ

Από ΑΤΜ θα παίρνουν τα πιστοποιητικά στα Τρίκαλα

από-ατμ-θα-παίρνουν-τα-πιστοποιητικά-σ-441477

Στην είσοδο του δημαρχείου των Τρικάλων λειτουργεί το πρώτο μηχάνημα ανάληψης… πιστοποιητικών! Οι πολίτες του δήμου Τρικκαίου θα μπορούν λοιπόν στο εξής να παίρνουν τα πιστοποιητικά που χρειάζονται από το ΑΤΜ.

Ήδη το πρώτο πιστοποιητικό τυπώθηκε δοκιμαστικά ενώπιον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Το πρότυπο και ιδιαίτερα χρηστικό αυτό εργαλείο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία 8 ελληνικών και μιας αμερικάνικης εταιρείας εφαρμογών πληροφορικής και τεχνολογίας αιχμής.

Στόχοι, να αποφευχθούν οι ουρές στα ΚΕΠ, να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, να κερδίζει χρόνο ο κάθε ενδιαφερόμενος, να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του καθενός η υπάρχουσα τεχνολογία.

Στα Τρίκαλα πιστεύουν, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ότι «έξυπνη πόλη δεν είναι μόνο αυτή που απλώς χρησιμοποιεί προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, αλλά αυτή που τα χρησιμοποιεί για τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν άμεσα τα οφέλη».

Έτσι, το πρωτότυπο που λειτουργεί με οθόνη αφής και βρίσκεται στο Δημαρχείο, εμπλουτίζεται με προγράμματα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και πρόσθετες λύσεις. Ετσι, στις 29 Ιουνίου 2017, που θα παρουσιαστεί επισήμως, μαζί με όλο το πρόγραμμα Smart Trikala στην πόλη του Ασκληπιού και του Τσιτσάνη, να είναι κατά το δυνατόν πλήρες και έτοιμο προς γενικότερη χρήση.

Τα δε διαδικαστικά και τεχνικά – νομικά θέματα, συζητήθηκαν εκτενώς ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Υπουργό, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στον Δήμο Τρικκαίων την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017. Ο κ. Ν. Παππάς δήλωσε τη σταθερή του προσήλωση στην ανάγκη, να διαχέεται στους πολίτες η υπάρχουσα τεχνολογία. Και μάλιστα, μέσα από τον συντονισμό Αυτοδιοίκησης, Κοινωνίας των Πολιτών και επιχειρήσεων.

[thessaliatv.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου