ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα: πέντε συλλήψεις για συστηματικό λαθρεμπόριο καυσίμων

τρίκαλα-πέντε-συλλήψεις-για-συστηματ-57915

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά λαθρεμπόριο καυσίμων στην περιοχή των Τρικάλων εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα, πέντε άτομα, ηλικίας 38 έως 50 ετών.

Οπως προέκυψε, δύο 44χρονοι συλληφθέντες, ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης και μικτού πρατηρίου καυσίμων στα Τρίκαλα, από κοινού με έναν 50χρονο συνιδιοκτήτη και οδηγό βυτιοφόρου και δύο συνεργούς-υπαλλήλους τους, ηλικίας 38 και 43 ετών, είχαν συστήσει σπείρα τουλάχιστον από το 2012 και διέπρατταν συστηματικά λαθρεμπόριο καυσίμων.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος συλληφθείς ως οδηγός βυτιοφόρου, το οποίο για λογαριασμό εταιρείας πετρελαίων εφοδίαζε σε καθημερινή βάση συνεργαζόμενα με την εταιρεία πρατήρια στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, κατά την εκφόρτωση των καυσίμων, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα, εξαπατούσε τους πρατηριούχους παραδίδοντάς τους μικρότερη ποσότητα από τη συμφωνηθείσα, λαμβάνοντας όμως ολόκληρο το αντίτιμο για αυτήν.

Την ίδια μέθοδο εξαπάτησης ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία παρέδιδαν σε πελάτες, μεταξύ των οποίων και δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων, καύσιμα της εταιρείας που διατηρούσαν οι 44χρονοι.

Οι ποσότητες καυσίμων που κατακρατούσαν οι συλληφθέντες με τη μέθοδο αυτή μεταφέρονταν και εκφορτώνονταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας των 44χρονων και στη συνέχεια τις διέθεταν στην αγορά χωρίς να καταβάλουν τους προβλεπόμενους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Σε έρευνες στα σπίτια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας τόνος πετρελαίου κίνησης, ένα Δ.Χ. βυτιοφόρο, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, κυνηγετική καραμπίνα, 32 φυσίγγια και πλήθος εγγράφων.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν φορολογικοί έλεγχοι από αρμόδιο κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράβαση των Νόμων περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα-Λαθρεμπορία και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Τρικάλων.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου