ΤΡΙΚΑΛΑ

Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Τρικαλινός Καθηγητής Ψυχιατρικής Δημήτρης Κανδύλης

χτύπησε-το-χέρι-στο-τραπέζι-ο-τρικαλιν-154937

«Έξαλλος» έγινε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ασκληπιός» στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κανδύλης στην χθεσινή συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστας, όταν επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα κόστους μιας Κινητής Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Κανδύλης σε έντονο ύφος ρώτησε την Υφυπουργό «Γιατί δεν λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική στην Λάρισα από το 1988 που παραδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κόστισε εκατομμύρια ευρώ και γιατί δεν φροντίζουν ώστε να τοποθετηθεί Ψυχίατρος και να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως όπως πρέπει;».

Σε απάντησή της, η κ. Παπακώστα υπεραμύνθηκε την θέση του Καθηγητή ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας είναι φθηνότερη από μια Ψυχιατρική Κλινική λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να ανακατασκευαστεί, να στελεχωθεί και να παραδοθεί είναι το κόστος είναι πολλαπλάσιο τόσο χρόνο όσο και σε χρήματα» ενώ η Υφυπουργός δεσμεύτηκε το συντομότερο να παραδοθεί ακόμη μια Κινητή Μονάδα στην Λάρισα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου