ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο Μαραθώνας πήρε… μετάλλιο- Ανάμεσα στους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς από την Κομισιόν

ο-μαραθώνας-πήρε-μετάλλιο-ανάμεσα-στ-590199

Ευρωπαϊκή διάκριση πήρε ο Μαραθώνας, καθώς βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες από την Κομισιόν ως ένας από τους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, που είναι προσβάσιμοι για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για βράβευση στο πλαίσιο του διαγωνισμού EDEN.

Οπως επεσήμανε η Κομισιόν, ο Μαραθώνας συνδυάζει τη φύση, τον πολιτισμό, την αρχαία ιστορία και τη σύγχρονη ελληνική φιλοξενία. Μάλιστα ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, το οποίο διαθέτει πολυάριθμα μονοπάτια με ειδική σήμανση, κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια, πολυγλωσσικό σύστημα ακουστικής ξενάγησης, καθώς και παρατηρητήριο με πανοραμική θέα των περιοχών, κατάλληλο για τη διέλευση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Οι δεκαεννέα τουριστικοί προορισμοί που βραβεύθηκαν στις Βρυξέλλες προσφέρουν προσιτά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, όπως ειδικά προσαρμοσμένα μονοπάτια για αναπηρικές καρέκλες, καθώς και πρόσβαση στις παραλίες και τα βουνά. «Αυτά τα είδη των υπηρεσιών και τα χαρακτηριστικά κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με διαφορετικές ειδικές ανάγκες -μειωμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες- αλλά και για τους ηλικιωμένους ή για τις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη σχετική ανακοίνωση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου