ΤΑΞΙΔΙΑ

Στα διάσημα cafe της Ευρώπη: Το πιο γλυκό ταξίδι

στα-διάσημα-cafe-της-ευρώπη-το-πιο-γλυκό-τα-648835

Τα cafe στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης πολλές φορές μοιάζουν με απρόσιτες μπουτίκ με πάμπολλες λαχταριστές λιχουδιές, κάτι που καθιστά δύσκολο στο επισκέπτη να βρει τη πιο παραδοσιακή γεύση και μάλιστα στην καλύτερη της εκδοχή. Για το λόγο αυτό ακολουθούν ονομαστικά τα ωραιότερα γλυκά της Ευρώπης και που θα απολαύσετε….

Eccles cake στο Λονδίνο

Μικρό στρογυλλό κέικ γεμιστό με σταφίδες με πλούσια βουτυρένια γεύση. Έχει πάρει το όνομα του από μια μικρή πόλη, κοντά στο Μάντσεστερ. Μη το δοκιμάσετε από συσκευασίες που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Με κλειστά μάτια, κατευθύνθείτε στο φούρνο St John Bakery που φτιάχνει τα καλύτερα… ιδιαίτερα αυτά που έχουν γεύση από τυρί Lancashire.
www.stjohngroup.uk.com


Κρουασάν στο Παρίσι

Το να δοκιμάσεις ζεστό κρουασάν στη Γαλλική πρωτεύουσα δεν είναι είδηση. Όμως αυτοί που ξέρουν κάτι παραπάνω προτιμούν τη ποικιλία, Ispahan. Τα ωραιότερα σερβίρονται στο Pierre Hermes. Εκτός από τη φρέσκια σφολιάτα ξεχωρίζουν για την βελούδινη γέμιση από σμέουρα, ροδόνερο, αμυγδαλόψιχα και σταγόνες σοκολάτες. www.pierreherme.com

Medovnik στην Πράγα

Παραδοσιακό κέικ μελιού με στρώσεις από σαντιγί και κρέμα γάλακτος. Αξίζει να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα το γλυκό προέρχεται από τη Ρωσία, όμως οι Τσέχοι το αγαπούν τόσο που το έχουν κάνει δικό τους. Την καλύτερη του εκδοχή θα την βρείτε στο Cukrarna Hajek (www.cukrarna-hajek-hajkova.cz) ή στο πιο κλασικό Café Savoy (www.ambi.cz).





Cannoli στην Ιταλία
Εκτός από τις άπειρες γεύσεις παγωτού που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στη γειτονική χώρα, υπάρχουν και άλλες γλυκές απολαύσεις που μπορεί να εξερευνήσει, όπως τα φημισμένα cannoli. Μοιάζουν με δίπλες με γέμιση από τυρί ρικότα. Τα ωραιότερα λένε ότι σερβίρονται στη Σικελία ζαχαροπλαστείο Laboratorio Pasticceria Roberto στην Ταορμίνα (labpasticceriaroberto.jimdo.com). Όπου και να δοκιμάσετε όμως να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να είναι τραγανά.



Fächertorte στη Βιέννη

Οι τουρίστες σπεύδουν στο ξενοδοχείο Sacher να δοκιμάσουν τη φημισμένη Sachertorte και να απολαύσουν την απόλυτη αυστριακή εμπειρία και πολύ καλά κάνουν. Αν θέλετε όμως να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. εμείς θα σας προτείνουμε τη Fächertorte. Πρόκειται για τρία στρώματα κέικ μήλου με σπόρους παπαρούνας – τυλιγμένο σε brioche και κρούστα. Μπορείτε να τη βρείτε στο φούρνο Gerstner (www.gerstner.au) στην οδό Kärntner στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.

Prinsesstårta στη Σουηδία

Το «γλυκό της πριγκίπισσας» όπως είναι το όνομά του, προέρχεται από την προτίμηση που έδειχναν στο συγκεκριμένο γλυκό τρεις πριγκίπισσες της Σουηδίας. Δοκιμάστε ένα κομμάτι Prinsesstårta στο Taxinge Slott Café στο Nykvarn, μία ώρα έξω από τη Στοκχόλμη. www.taxingeslott.se

arttravel.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου