ΤΑΞΙΔΙΑ

Αύξηση 21% στις τουριστικές εισπράξεις τον Ιούνιο

αύξηση-21-στις-τουριστικές-εισπράξεις-τ-709808

Συνολικά για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ. ευρώ

Αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση 21% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 1,59 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ. ευρώ, 18% πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πάνω από 1,2 εκατομμύρια Ρώσοι και 200 χιλιάδες περισσότεροι Ουκρανοί επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές τους, ενώ αυξάνονται εντυπωσιακά και οι αφίξεις Τούρκων τουριστών.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση του 2013, εκτιμούν στην κυβέρνηση, θα ενισχύσει την εγχώρια κατανάλωση και θα αντισταθμίσει την αδύναμη βιομηχανική παραγωγή και τις σχεδόν ανύπαρκτες επενδύσεις.

Τα στοιχεία για το εξάμηνο είναι καλύτερα από τις τρέχουσες εκτιμήσεις των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, που κάνουν λόγο για αύξηση σε εισπράξεις και αφίξεις κατά 10% περίπου για το σύνολο του έτους. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων έχουν ρίξει τις τιμές τους για να προσελκύσουν πελάτες.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου