ΤΑΞΙΔΙΑ

Η Νταμούχαρη του “Μάμα μια”

η-νταμούχαρη-του-μάμα-μια-34827

Επίκεντρο της φιλόδοξης τουριστικής καμπάνιας που σχεδιάζει και προτίθεται να υλοποιήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου αποτελεί η περιοχή της Νταμούχαρης, όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της διάσημης πλέον ταινίας «Μάμα μία», που προβάλλεται διεθνώς.

Στόχος των επικεφαλής της τουριστικής προβολής του συγκεκριμένου Δήμου, είναι η δημιουργία dvd με σκηνές της ταινίας που γυρίστηκαν στην Νταμούχαρη, εικόνες από όλες τις παραλίες του ανατολικού Πηλίου και γενικότερα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, από θαλάσσης και αέρος. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο ήδη επεξεργάζονται οι επικεφαλής του Δήμου προκειμένου να το υλοποιήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Απόστολος Σολδάτος, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και αντιδήμαρχος στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει πρόγραμμα από το Λίντερ το οποίο επεξεργαζόμαστε και στόχος μας είναι να αναδειχθεί πανοραμικά η περιοχή μέσω των λήψεων που θα πραγματοποιήσει τηλεοπτικό συνεργείο από την Αθήνα».

Όπως είναι προφανές, οι επικεφαλής του Δήμου θέτουν ως τουριστική προμετωπίδα την Νταμούχαρη, η οποία λόγω του «Μάμα μία» προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών μελλόνυμφων, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και από την μακρινή Αμερική. Παράλληλα όμως, υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για την τέλεση γάμων αλά μάμα μια και την φετινή χρονιά.

Έχοντας ως δεδομένο τον θετικό αντίκτυπο της ταινίας διεθνώς, οι ιθύνοντες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου θέτουν στο επίκεντρο του τουριστικού σχεδιασμού για την καινούργια χρονιά, τις επιμέρους παραμέτρους που συνδέονται με το συγκεκριμένο γεγονός. Σε γενικές γραμμές πάντως, η βασική φιλοσοφία του προγράμματος τουριστικών ενεργειών για το 2013 περιλαμβάνει την συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού, στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα προωθείται η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Ευρωπαϊκών αλλά και Βαλκανικών χωρών.

Στους στόχους και τις προσδοκίες των επικεφαλής του παραπάνω Δήμου είναι «η αύξηση των επισκεπτών και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, διότι το Πήλιο έχει δυνατότητες προκειμένου να προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο» αναφέρει ο κ. Σολδάτος. Ο κύριος όγκος των προσπαθειών που αναπτύσσονται έχει ως επίκεντρο την αύξηση του εισαγόμενου τουρισμού και γι’ αυτό τον λόγο δίνεται βαρύτητα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όπως τονίζει μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής «πιστεύουμε ότι με την αεροπορική γραμμή που προστέθηκε από την Βιέννη και το Μόναχο, θα έχουμε φέτος περισσότερους τουρίστες από το εξωτερικό». Παράλληλα όμως δίνεται βαρύτητα και στο πεδίο των υποδομών καθώς εκτιμάται ότι η βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου