Στο επίκεντρο ο περιπατητικός τουρισμός

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-04, 23:59:52
Το συνέδριο διοργανώνεται από τον διεθνή οργανισμό World Trails Network - WTN και αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο
Στο επίκεντρο ο περιπατητικός τουρισμός

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Σκιάθο για το παγκόσμιο συνέδριο μονοπατιών

Ενα εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοπορικών ταξιδιών και εργαστηρίων από τις 18 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, στο πλαίσιο του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μονοπατιών που θα διοργανωθεί στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον διεθνή οργανισμό World Trails Network -WTN, με έδρα τη Γενεύη.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο. Συγκεντρώνει αρχηγούς κυβερνητικών οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να συνεργαστούν, να μοιραστούν, να γιορτάσουν και να καθορίσουν τις στρατηγικές βέλτιστης πρακτικής για μερικούς από πιο σημαντικούς παγκόσμιους τομείς όπως τον τουρισμό, το lifestyle και του υπαίθρου.

Σημειώνεται πως η Σκιάθος έχει ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών 100 χλμ. απλωμένο στο όλο το νησί περνώντας μέσα από ρεματιές παραμυθένιες, από ρυάκια και καταρράκτες και σειρές πλατάνων, άλλα και από μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ξωκλήσια καταλήγοντας σε ρόδινα ακρογιάλια.

Ενόψει του Παγκοσμίου Συνέδριου ο δήμος έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Πρόκειται για εργασίες που πραγματοποιούνται σε 15 μοναδικές διαδρομές σε 100 χιλιόμετρα, μέσα στο αισθητικό δάσος, όπου «συναντάς» μικρά ξωκλήσια, εμβληματικά μοναστήρια, ερείπια από ελαιοτριβεία και νερόμυλους, και μια θέα στο Αιγαίο.

Το όφελος από αυτή την παγκόσμια διοργάνωση δεν είναι μόνο για το νησί, αλλά και για όλη τη Μαγνησία καθώς υπολογίζεται πως θα βρίσκονται εδώ για δύο εβδομάδες τουλάχιστον και θα θέλουν να εξερευνήσουν όλες τις περιοχές της Μαγνησίας περίπου 300 άτομα.

Το WTN είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκπροσώπησης όλων των ειδών των μονοπατιών με μέλη παντού στον κόσμο, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Γενεύη και περιφερειακούς κόμβους στην Ασία, τη Μεσόγειο και την Αμερική. Ηγετικά μέλη αποτελούν το Μονοπάτι των Απαλαχίων (Appalachian Trail), το Μονοπάτι του Σαντιάγο (Camino de Santiago), το Μονοπάτι του Τζέτζου (Jeju Olle trail), τα Μεγάλα Μονοπάτια των Ιμαλαϊων (Great Himalayan Trails) και πολλά άλλα.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=