ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Εξετάζεται η άρση των υποχρεωτικών τεστ κοροναϊού για τους ταξιδιώτες

ιαπωνία-εξετάζεται-η-άρση-των-υποχρεω-860081

Η Ιαπωνία είναι ενδεχόμενο να άρει την υποχρέωση των προκαταρκτικών διαγνωστικών τεστ για την COVID-19, αναφορικά με τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, όπως ανέφερε η εφημερίδα “The Nikkei.”

H χώρα, εφαρμόζει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας στα σύνορά της, σε σύγκριση με πιο αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως, απαιτώντας από τους ταξιδιώτες να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον κορονaϊό που πρέπει να γίνει εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους.

Η κυβέρνηση ενδέχεται σύντομα να άρει την υποχρέωση των διαγνωστικών τεστ για τους εμβολιασμένους επιβάτες, με την αλλαγή αυτή να δρομολογείται εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανέφερε αργά χθες, η ίδια εφημερίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα τον ακριβή χρόνο της χαλάρωσης των μέτρων που εφαρμόζονται στα σύνορα, δηλώνοντας ότι αυτός συναρτάται από τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 στην Ιαπωνία, αλλά και στο εξωτερικό.

«Θα χαλαρώσουμε σταδιακά τα μέτρα»

“Μαζί με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης, προωθούμε επίσης, τις οικονομικές δραστηριότητες και αναφορικά με τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα, θα τα χαλαρώσουμε σταδιακά, ενώ θα κρατάμε σε ισορροπία αυτές τις δύο διαστάσεις,” δήλωσε ο Ματσούνο στους δημοσιογράφους.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας της Ιαπωνίας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα που αναρρώνει από την COVID στο σπίτι του, αφού εντοπίστηκε θετικός την Κυριακή, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι επιθυμεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα της Ιαπωνίας, με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες που είναι μέλη της ομάδας κρατών G7.

H Ιαπωνία τον Ιούνιο άνοιξε τα σύνορα της στους τουρίστες, για πρώτη φορά μέσα σε μία διετία, ενώ αυτοί πρέπει να λαμβάνουν βίζες και να ακολουθούν προκαθορισμένα τουριστικά πακέτα.

Επιχειρηματικές ενώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ιαπωνίας παροτρύνουν για τη μεγαλύτερη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα εμπεριέχουν τον κίνδυνο οικονομικής οπισθοδρόμησης για την Ιαπωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου