ΤΑΞΙΔΙΑ

Vipp Pencil Case: Το ιδιαίτερο ξενοδοχείο στη Δανία που έχει μόνο ένα δωμάτιο

vipp-pencil-case-το-ιδιαίτερο-ξενοδοχείο-στη-δανία-31581

Σε ένα εργοστάσιο, το οποίο στο παρελθόν κατασκεύαζε τα κλασικά μολύβια Viking που χρησιμοποιούσαν οι Δανοί μαθητές, στεγάζεται σήμερα ένα ξενοδοχείο ενός μόνον καταλύματος.

Το κατάλυμα, με εμβαδόν 90 τ.μ., βρίσκεται στο ισόγειο του εργοστασίου, η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας ηλιόλουστης αυλής και την ιδέα συνέλαβε η εταιρεία οικιακών ειδών Vipp.

Το Vipp Pencil Case είναι ένα από τα έξι καταλύματα της εταιρείας για ταξιδιώτες που είναι λάτρεις του design, ανάμεσά τους μια καμπίνα στις όχθες της λίμνης Immeln στη Σουηδία και το Vipp Farmhouse, μια οικία του 18ου αιώνα στη δανέζικη νήσο Lolland.

Τους εσωτερικούς χώρους του Vipp Pencil Case σχεδίασε, εργαζόμενη επί έναν χρόνο, η Julie Cloos Mølsgaard, βάζοντας στον πυρήνα έναν φωτεινό χώρο που λειτουργεί ως living room και τραπεζαρία.

Σε μια πλευρά υπάρχει μια γκρι εκδοχή της κουζίνας V1 της Vipp, όπου οι επισκέπτες ετοιμάζουν τα γεύματά τους, ενώ πλεκτά καλάθια, κεραμικά βάζα και σύγχρονα έργα τέχνης λειτουργούν ως διακόσμηση.

Στην άλλη πλευρά του χώρου, ένα μεγάλο δρύινο τραπέζι για φαγητό με επιφάνεια από ασβεστόλιθο Jura – η πέτρα από Γερμανία έχει πλέον μεγάλη ζήτηση, παγκοσμίως – και ένας αριθμός ντουλαπιών με επιπλέον σκεύη μαγειρικής και πιάτα.

«Το Vipp Pencil Case δεν είναι το συνηθισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου – πιο πολύ σαν ένα στούντιο ή ατελιέ, αποπνέει μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Δανίας, έχει μια σπάνια ησυχία», εξηγεί η Julie Cloos Mølsgaard.

Το πρώην εργοστάσιο της Viking βρίσκεται στη νήσο Brygge και το Vipp Pencil Case είναι η δεύτερη παρέμβαση της Vipp στο κτήριο· στα τέλη του περασμένου χρόνου, μετέτρεψε ένα άλλο μέρος του εργοστασίου σε supper club, όπου σεφ από όλον τον κόσμο προσφέρουν εκλεκτές γαστριμαργικές εμπειρίες.

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου