ΤΑΞΙΔΙΑ

Διθύραμβοι για το Πήλιο

διθύραμβοι-για-το-πήλιο-445000

Μεταξύ των άγνωστων ευρωπαϊκών προορισμών, που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, σύμφωνα με την Τelegraph

Διθύραμβοι για το Πήλιο από τη βρετανική Τelegraph, που συγκαταλέγει το Βουνό των Κενταύρων μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών προορισμών που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

H Αττική, το Πήλιο, η Κεντρική Μακεδονία και η Ηπειρος είναι ανάμεσα στους 19 ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτιμούν πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό, όμως έχουν κρυμμένους θησαυρούς που λίγοι γνωρίζουν, σύμφωνα με την Τelegraph.

Είναι εύκολη η επιστροφή των ταξιδιωτών στους ίδιους προορισμούς διακοπών οι οποίοι είναι οικείοι και εγγυώνται τη διασκέδαση, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Όμως η πανδημία έχει οδηγήσει πολλούς Βρετανούς να επανεξετάσουν τις επιλογές προορισμών τους και να επιλέξουν λιγότερο γνωστούς καθώς το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της Βρετανίας θέτει περιορισμούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρ’ ότι η Αθήνα και ο Παρθενώνας δεν χρειάζονται συστάσεις, οι γύρω περιοχές χρειάζονται. Η Αττική διαθέτει παραλίες όπως η Βουλιαγμένη, τα Λεγρενά, ο Σχοινιάς και η Βάρκιζα ενώ γίνεται αναφορά και στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Περί τα 150 μίλια βόρεια της Αθήνας βρίσκεται άλλος ένας λιγότερο γνωστός στους διεθνείς ταξιδιώτες προορισμός, το Πήλιο, κοντά στα πιο γνωστά νησιά Σκιάθος και Σκόπελος. Όμως το Πήλιο είναι ένα προορισμός από μόνο του, με μεγάλη βλάστηση και το βουνό του Πηλίου με πλούσια αρχαία ιστορία.

Ενώ η Μακεδονία και η Χαλκιδική είναι γνωστοί προορισμοί στους διεθνείς ταξιδιώτες, ανεξερεύνητες περιοχές είναι η Θεσσαλονίκη, ο αρχαιολογικός θησαυρός της Πέλλας, γενέτειρας του Μ. Αλεξάνδρου και η λίμνη Κερκίνη με τα φλαμίνγκο.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό το βορειοδυτικό μέρος της ελληνικής ενδοχώρας και η Κέρκυρα. Όμως η Ηπειρος δεν προσελκύει μαζικό τουρισμό, και προορισμοί όπως η Πάργα ή ο αρχαίος ναός Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο που πιστεύεται ότι ήταν η πύλη προς τον Αδη, ή ο Αχέροντας, σύμφωνα με την Τelegraph.

Οι υπόλοιποι άγνωστοι προορισμοί στην Ευρώπη βρίσκονται στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Δανία και την Πολωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου