ΤΑΞΙΔΙΑ

Παραλίες που μαγεύουν στο Πήλιο ~ Κάθε αφιέρωμα και μια εμπειρία

παραλίες-που-μαγεύουν-στο-πήλιο-κάθε-α-462160

Εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες οι φυσικές ομορφιές του Πηλίου και το φυσικό τοπίο

Εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη οι ομορφιές του Πηλίου και πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν ως μόνιμο τόπο διαμονής. Ελληνες και ξένοι εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εντυπώσεις τους, αποσπώντας σχόλια θαυμασμού και αμέτρητα likes.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι ομορφιές του Πηλίου, με δεκάδες αφιερώματα να υμνούν τη φυσική προίκα, το τοπίο, τους ανθρώπους και τις ανυπέρβλητες τοπικές γεύσεις. Εξίσου εντυπωσιακό το αφιέρωμα του Travel.gr στις κορυφαίες παραλίες του Πηλίου, που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο.

Το οδοιπορικό στις ομορφιές του Πηλίου αρχίζει από τους Αγίους Σαράντα και την τεράστια χρυσαφένια παραλία – σήμα κατατεθέν του καλοκαιρινού Πηλίου. Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος που συνδυάζει το πράσινο με τα καταγάλανα και καθαρά σαν κρύσταλλο, νερά του Αιγαίου. «Αν ανήκεις μάλιστα στους τολμηρούς της αναρρίχησης, τότε σίγουρα θ’ απολαύσεις τη βουτιά από τον βράχο που ονομάζεται Καλόγερος» υπογραμμίζεται στο αφιέρωμα. Με μια αμμουδιά δίχως τέλος και με ένα πανέμορφο beach bar στο τελείωμά της με καλή (ενίοτε δυνατή) μουσική και cocktails, καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Παραλία με πολύχρωμα μικρά βότσαλα και καταπράσινη βλάστηση, διαθέτει ο Αη Γιάννης. Εντυπωσιακός ο μικρός κόλπος που σχηματίζεται από βράχια, ιδανικός για τις βουτιές και τα παιχνίδια των μικρών σας. Στην αντίθετη πλευρά, νότια της παραλίας και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη, συναντά ο επισκέπτης και την παραλία Παπά Νερό. Πρόκειται για μια οργανωμένη, χρυσαφένια παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ κατά μήκος υπάρχουν ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Στολίδι του Ανατολικού Πηλίου χαρακτηρίζεται η Φακίστρα, παραλία στρωμένη με βότσαλα, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, που περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια, που προσθέτουν επιβλητικότητα στο σκηνικό. «Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα του δρόμου και να κατεβείτε πεζή ένα μονοπάτι 200 μέτρων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, στο βόρειο άκρο της ακτής, με τους πολλούς, χαρακτηριστικούς σταλακτίτες, όπως κι εκείνη που είναι γνωστή ως «κρυφό σχολειό»» αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα.

Η παραλία Μυλοπόταμος ξεχωρίζει για το πανέμορφο φυσικό τοπίο που την καθιστά μία από τις πιο φημισμένες του βουνού. Χρυσή αμμουδιά, λευκό βότσαλο, τιρκουάζ νερά με πολλές γαλάζιες σημαίες στο βιογραφικό της. Για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης, θα χρειαστεί να κατέβει αρκετά σκαλιά, που σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Ο επιβλητικός βράχος στη μέση της παραλίας, είναι αυτός που κλέβει την παράσταση και ο οποίος τη χωρίζει στα δύο.

Τι να πει κανείς για την Νταμούχαρη. Χτισμένη γύρω από το μικρό, γραφικό λιμανάκι, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν πραγματοποιήθηκαν εκεί γυρίσματα της περίφημης ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ. Εκτοτε, ο οικισμός έχει ταυτιστεί με την συγκεκριμένη ταινία. Αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους που ενώνονται με μία χερσόνησο, πάνω στην οποία υπάρχουν ερείπια κάστρου.

Στον βόρειο κόλπο, βρίσκεται ένα λιμανάκι με ταβέρνες και σπίτια. Ο νότιος, έχει μία ακρογιαλιά στρωμένη με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, που σε συνδυασμό με το γειτονικό φαράγγι, συνθέτει μια άγρια ομορφιά που δε χορταίνεις να βλέπεις.

Στην Ξυνόβρυση βρίσκονται τα Ποτιστικά, στην πλευρά του Αιγαίου Πελάγους και τα επιβλητικά μπλε νερά της, την κατατάσσουν στις πιο δημοφιλείς παραλίες του Πηλίου. Χαρακτηριστικοί είναι οι δυο βράχοι στη μέση της παραλίας. Με θέα την απέραντη αμμουδιά και τον συνδυασμό του καταπράσινου βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας, οι επισκέπτες μαγεύονται από το τοπίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου