Ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στη Βρετανία μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 4*

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-22, 09:03:10
Ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στη Βρετανία μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 4*

Ένα από τα πιο στοιχειωμένα κτίρια της Βρετανίας έχει μετατραπεί από μια εγκαταλελειμμένη φυλακή του 18ου αιώνα σε ένα πολυτελές μέρος που ο καθένας θα ήθελε να επισκεφτεί.

Χτισμένο το 1779 υπό τη βασιλεία του Βασιλιά Γεωργίου Γ’, το συγκρότημα Bodmin Jail βρίσκεται στην Κορνουάλη της Αγγλίας, περίπου πέντε ώρες δυτικά του Λονδίνου. Το κτίριο γοτθικού στιλ λειτούργησε ως φυλακή οφειλετών για τα πρώτα 90 χρόνια, ενώ αποτέλεσε και τον τόπο 55 εκτελέσεων για διάφορα εγκλήματα (από διαρρήξεις μέχρι δολοφονίες) σύμφωνα με το Μουσείο Φυλακής Bodmin.

Από το 1887 έως το 1922 το Βασιλικό Ναυτικό κατείχε τμήματα του κτιρίου, ενώ το 1927, η φυλακή έκλεισε και το κτίριο έμεινε για δεκαετίες εγκαταλειμμένο, με αποτέλεσμα μέρος του να καταρρεύσει.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια εργασιών, στο κτίριο θα φιλοξενηθεί ξενοδοχείο 4* που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να λειτουργήσει το Φεβρουάριο του 2021 με τιμές που ξεκινούν από 280 ευρώ την βραδιά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο, με έδρα το Λονδίνο, που ανέλαβε το έργο φρόντισε να διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος της αρχικής δομής του κτιρίου, προσθέτοντας, ωστόσο, τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, αναβαθμίζοντας στο έπακρο το χώρο.

Τα αλλοτινά φρικτά κελιά των φυλακισμένων, λοιπόν, έχουν δώσει τη θέση τους σε 70 πολυτελείς σουίτες, με όλες τις ανέσεις που έχει ανάγκη ο σύγχρονος ταξιδιώτης, για μια εμπειρία που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Στους επιπλέον χώρους του ξενοδοχείου συγκαταλέγονται εστιατόριο, μπαρ με περισσότερες από 100 επιλεγμένες ετικέτες τζιν από όλο τον κόσμο, καθώς και ένα αξιοθέατο σχετικό με τη φυλακή, που θα περιλαμβάνει διαδραστικές εκθέσεις που περιγράφουν λεπτομερώς την ιστορία της φυλακής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=