ΤΑΞΙΔΙΑ

Το άγνωστο χωριό φωλιασμένο στο επιβλητικό τοπίο του Ταΰγετου

το-άγνωστο-χωριό-φωλιασμένο-στο-επιβλ-825534

Ένα από τα πιο άγνωστα στο ευρύ κοινό χωριά της Μεσσηνίας συναντάται σε απόσταση 45 χλμ. περίπου από την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό ομορφιά και αυθεντικότητά του.

Ο λόγος για τον παραδοσιακό οικισμό Βόρειο (παλαιότερα γνωστός ως Μπρίντα), ο βορειότερος των Γαϊτσών, που αναπτύσσεται σε μια πλαγιά με υπέροχο φυσικό τοπίο και θέα στο φαράγγι του Ριντόμου, παραπλεύρως του οποίου συναντάται.

Πολλά και όμορφα πετρόχτιστα σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές, ανάμεσα σε στενά και γραφικά καντούνια συνθέτουν την εικόνα του χωριού, που κερδίζει τον επισκέπτη με την αφοπλιστική και ανεπιτήδευτη γραφικότητά του.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ο οποίος από το 1997 έχει ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικό μνημείο. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού που σώζεται ακέραιο στο εσωτερικό του χρονολογείται από το 1713, ενώ οι τοιχογραφίες του, βάσει της τεχνοτροπίας τους, ανάγονται στο 19ο αιώνα.

Λίγο έξω από το χωριό συναντάται ο λόφος με το εκκλησάκι της Παναγίας, με την υπέροχη θέα, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και λίγο παρακάτω το σπήλαιο της Πετρωμένης.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου