ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ταξιδιωτική τάση οι κρουαζιέρες χωρίς προορισμό

νέα-ταξιδιωτική-τάση-οι-κρουαζιέρες-χ-841916

Μετά τις «πτήσεις στο πουθενά», οι οποίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα η νέα ταξιδιωτική τάση, οι «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό» έρχονται για να επιβεβαιώσουν ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος χρειάζεται πρωτότυπες ιδέες για να αντιπαρέλθει την κρίση του COVID-19.

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει κρουαζιέρες αναψυχής που δεν επισκέπτονται κάποιο συγκεκριμένο λιμάνι, τον Νοέμβριο του 2020.

To Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της πόλης συνεργάζεται με δύο εταιρείες που διαθέτουν κρουαζιερόπλοια, με τις πρώτες ασυνήθιστες κρουαζιέρες να πραγματοποιούνται με το World Dream της Genting Cruise Lines και το Quantum of the Seas της Royal Caribbean International.

Αυτές οι κρουαζιέρες, ωστόσο, φαίνεται ότι θα είναι αρκετά διαφορετικές από αυτό που οι λάτρεις των ακτοπλοϊκών διαδρομών έχουν συνηθίσει.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής, τα πλοία θα αναχωρούν και θα επιστρέφουν στο ίδιο σημείο, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια. Παράλληλα, θα λειτουργούν με μέγιστη πληρότητα 50% και θα μεταφέρουν μόνο κάτοικους της Σιγκαπούρης.

«Αυτές οι “πιλοτικές” κρουαζιέρες είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να επανασχεδιάσουν ολόκληρη την εμπειρία κρουαζιέρας προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών», ανέφερε ο Κέιθ Ταν, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

Εκτός από τον μειωμένο αριθμό επιβατών και την έλλειψη «στάσεων» τα κρουαζιερόπλοια θα ακολουθήσουν αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, με τους επιβάτες να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ανίχνευσης COVID-19 πριν την επιβίβαση.

Ο «φρέσκος» αέρας θα ανανεώνεται συνεχώς στο εσωτερικό του πλοίου και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται έξω από τις καμπίνες τους. Τόσο η επιβίβαση, όσο και η αποβίβαση θα γίνονται κλιμακωτά, για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Αυτές οι αυστηρές οδηγίες θα αφορούν φυσικά και τα άτομα που θα εργάζονται στο σκάφος. Όλα τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει να απομονωθούν στις χώρες καταγωγής τους, να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη τους στη Σιγκαπούρη και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ ανίχνευσης του COVID-19.

Η πρώτη «κρουαζιέρα χωρίς προορισμό» του World Dream θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου, ενώ το Quantum of the Seas θα σαλπάρει τον Δεκέμβριο.

Οι τιμές των εισιτηρίων και οι διαθέσιμες παροχές επί του σκάφους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ζήτηση για τις «πτήσεις στο πουθενά», οι διαθέσιμες θέσεις για τις δύο κρουαζιέρες στη Σιγκαπούρη θα μπορούσαν να εξαντληθούν αρκετά γρήγορα.

με πληροφορίες από CNN Travel ,travelestate.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου