ΤΑΞΙΔΙΑ

Το χωριό της Κω με το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα σε όλο το νησί

το-χωριό-της-κω-με-το-πιο-διάσημο-ηλιοβα-733903

Το καταπράσινο χωριουδάκι Ζια είναι χτισμένο σε μια πλαγιά του όρους Δίκαιο, σε απόσταση 16 περίπου χλμ. από το κέντρο της πόλης της Κω.

Η Ζια είναι γνωστή για τις πηγές της από τις οποίες αναβλύζει δροσερό νερό από το βουνό -οι επισκέπτες του χωριού ανηφορίζουν τα λιθόστρωτα μονοπάτια του μέχρι τις κρυσταλλοπηγές με διασημότερη όλων την Κεφαλόβρυση-, τα παραδοσιακά σπίτια και τα καταστήματα με τοπικά προϊόντα, καθώς και τις νόστιμες λιχουδιές για τις οποίες φημίζονται οι ταβέρνες της.

Ωστόσο, αυτό που την καθιστά ξεχωριστή σε σχέση με τα υπόλοιπα ορεινά χωριά της Κω, είναι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει, το οποίο αποτελεί μία από τις εικόνες που ο επισκέπτης του νησιού δεν πρέπει να χάσει. Μάλιστα, η θέα από το χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού φτάνει μέχρι την Κάλυμνο και την Ψέριμο, καθώς και τα παράλια της Τουρκίας.

Άξιο αναφοράς και το Φυσικό Πάρκο της Ζιας, που ενδείκνυται για περπάτημα, παρατήρηση των φυτών και των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και χαλάρωση μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Προϊόν σημείο κατατεθέν για το χωριό και η διάσημη κανελάδα που σερβίρεται στα cafes που λειτουργούν εδώ, από τις πιο γευστικές σε όλο το νησί.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου