ΤΑΞΙΔΙΑ

Η άγνωστη «δίδυμη» παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία

η-άγνωστη-δίδυμη-παραλία-της-βοϊδοκ-734901

Περιτριγυρισμένη από πολλά περίεργα και παράξενα γεγονότα η παραλία με την ονομασία «Η λίμνη του Παπά» στην περιοχή της Μεθώνης στη Μεσσηνία, θα μπορούσε να αποτελεί την δίδυμη παραλία της διάσημης Βοϊδοκοιλιάς, λόγω σχήματος και διάταξης, με μία μόνο διαφορά.

Τα νερά εδώ, παρόλο που επικοινωνεί με τη θάλασσα από έναν στενό δίαυλο, δεν είναι τόσο ονειρικά όσο στην Βοϊδοκοιλιά, καθώς έχουν μια καφέ απόχρωση, που δεν αποτελεί ιδιαίτερο δέλεαρ. Σημαντική διαφορά, επίσης, και το γεγονός ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη ακρογιαλιά, σε αντίθεση με την «πρωτότυπη».

Για την ονομασία της έχουν σωθεί προφορικά δύο παραδόσεις, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ένας παπάς που είχε μεταβεί κάποτε στην περιοχή είδε έναν λαγό στην ακτή και έτρεξε να τον πιάσει. Αυτός κολυμπώντας κατευθύνθηκε προς το στόμιο της ακτής, με τον παπά να ακολουθεί από πίσω. Με τα νερά να βαθαίνουν και τον ίδιο να μην γνωρίζει καλό κολύμπι το αποτέλεσμα ήταν να πνιγεί.

Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή η περιοχή γύρω από την παραλία παλαιότερα ήταν επίπεδη και λειτουργούσε ως αλώνι, όπου αλώνιζαν τα σιτηρά. Ένας παπάς βρέθηκε μια μέρα εορτής για να αλωνίσει τα σιτηρά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει στην εκκλησία. Τότε ένας μεγάλος σεισμός σημειώθηκε κατεδαφίζοντας την περιοχή και σχηματίζοντας μία λίμνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η παραγωγή του παπά καταστράφηκε.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι στην αριστερή πλευρά της παραλίας υπάρχει ένα ιδιόμορφο σύμβολο με πέτρες -εικάζεται ότι είναι ανθρώπινης προέλευσης- με τα αρχικά A.U.T, η σημασία του οποίου δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου