ΤΑΞΙΔΙΑ

Ερεικούσα: Ο μικρός και άγνωστος παράδεισος του Ιονίου

ερεικούσα-ο-μικρός-και-άγνωστος-παράδ-737785

Τα νησιά του Ιονίου ξεχωρίζουν για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους και τα πράσινα φουντωτά δέντρα τους τα οποία φτάνουν σε πολλές παραλίες έως τη θάλασσα. Και εκτός από τα μεγάλα και διάσημα νησιά του Ιονίου όπως είναι η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά, υπάρχουν και τα μικρότερα και λιγότερο γνωστά ή και τα εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ένα από αυτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι και η Ερεικούσα. Ένας μικρός και άγνωστος παράδεισος που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Η απόδειξη ότι όσο και να εξερευνείς την Ελλάδα τόσο πιο πολύ σε εκπλήσσει με τις κρυφές ομορφιές της.

Ερεικούσα, το κρυφό διαμάντι του Ιονίου

Η Ερεικούσα, ή αλλιώς Μέρλερε όπως λεγόταν παλιά, είναι ένα από τα απολύτως παρθένα και αγνά νησιά του Ιονίου που διατηρούν μια σπάνια και ανέγγιχτη ομορφιά. Κάτι που καταλάβαμε από την πρώτη επίσκεψή μας με το σκάφος εκεί. Μας είχαν ενημερώσει ότι είναι μια εμπειρία ζωής αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια εξωτική ομορφιά. Ίσως γιατί νομίζαμε ότι η ομορφιά είχε εξαντληθεί στους Παξούς ή την Ιθάκη. Κι όμως τα κρυφά διαμάντια του Ιονίου, όπως η Ερεικούσα έχουν ακόμη κάτι να σου δείξουν.

Είναι ένα από τα Διαπόντια νησιά όπως αποκαλούνται και βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας. Κάπου κοντά στους Οθωνούς, το βορειότερο σημείο των Επτανήσων. Όταν φτάσεις με το σκάφος εκεί νιώθεις ότι πατάς σε ένα ερημονήσι. Από αυτά, όμως, που δε σε πειράζει καθόλου να μείνεις για μήνες εκεί. Η Ερεικούσα πήρε το όνομά της από το φυτό «ρείκι» που φύεται παντού σε ολόκληρο το νησί.

Μέσα στα μόλις 5 τετραγωνικά του χιλιόμετρα θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μπάνιο σε εξωτικές πεντακάθαρε παραλίες κάτω από τη σκιά πράσινων φουντωτών δέντρων. Μπορείς, επίσης, να εξερευνήσεις τα μοναδικά θαλάσσια σπήλαια και να περπατήσεις χωρίς να περπατάει κανείς δίπλα σου για ώρες θαυμάζοντας το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

Στο ακριτικό αυτό νησί των περίπου 150 κατοίκων θα βρέξεις τα πόδια σου στο Ιόνιο και την Αδριατική, θα απολαύσεις γνήσιες γεύσεις σπιτικές και παραδοσιακές και θα γίνεις για λίγο μέρος ενός οικισμού διαφορετικού. Μια φιλοξενία αλλιώτικη από τις άλλες. Πιο ήρεμη και πιο ξεχωριστή.

Η Ερεικούσα είναι το νησί για όσους τολμούν διαφορετικές διακοπές και εναλλακτικές. Μακριά από τον πολύ κόσμο, τις κοσμοπολίτικες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου