ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδική τάση προκρατήσεων Ολλανδών τουριστών για Ελλάδα: Τι επιλέγουν

ανοδική-τάση-προκρατήσεων-ολλανδών-τ-177790

Σταθερά ανοδική είναι η τάση των τουριστικών προκρατήσεων από την ολλανδική αγορά. Το υψηλό ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα για τις πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρει η Ελλάδα, καταγράφηκε στη διάρκεια της σημαντικότερης έκθεσης εναλλακτικού τουρισμού στην ολλανδική αγορά «Fiets en Wandelbeurs», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Τι ζητούν οι Ολλανδοί τουρίστες

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είχε επαφές με την τοπική τουριστική αγορά, η οποία διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, με τις προκρατήσεις να παρουσιάζουν σταθερά ανοδική τάση.

Ακόμα, ο ΕΟΤ παρείχε πληροφορίες για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, το κλίμα και τις δυνατότητες μετακίνησης εντός της χώρας, ενώ μεγάλο μέρος των επισκεπτών της έκθεσης αναζήτησε προτάσεις με χαρακτηριστικές δραστηριότητες, τόσο στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε λιγότερο προβεβλημένα νησιά και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, σε συνεργασία με τον Ολλανδό δημοσιογράφο της ειδικής περιπατητικής πλατφόρμας Οp pad met.nl, Paul van Bodengraven, παρουσιάστηκαν στο ελληνικό περίπτερο οι περιπατητικές διαδρομές στη Χαλκιδική και ο αφιερωμένος στην ίδια περιοχή πεζοπορικός οδηγός των εκδόσεων «One Day Walks», οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει επίσης αντίστοιχους οδηγούς για τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Σάμο.

Το προφίλ των Ολλανδών τουριστών

Στη 16η διοργάνωση της έκθεσης «Fiets en Wandelbeurs» και στις δύο παράλληλες εκθέσεις για το ποδηλατικό τουρισμό στον ίδιο χώρο «E-bike Experience» και «Bike Motion BeNeLux» συμμετείχαν 160 εκθέτες, ενώ τις επισκέφθηκαν περισσότερα από 41.000 άτομα.

Οι επισκέπτες ήταν στην πλειονότητα απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας άνω των 40 ετών, που σε μεγάλο ποσοστό ταξιδεύουν τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, κυρίως εκτός Ολλανδίας, επιλέγοντας συνήθως προορισμούς με περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Σημειώνεται ότι το γενικότερο ενδιαφέρον των Ολλανδών για ταξίδια δείχνει να μην έχει επηρεαστεί, μέχρι στιγμής, από το φαινόμενο του κορωνοϊού, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες περιόδους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου