ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παγκόσμια πρωτιά της Σκιάθου: Πιο εξωτική από τις… Φιλιππίνες

παγκόσμια-πρωτιά-της-σκιάθου-πιο-εξωτ-237951

Στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης ως το νησί με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller

Ζηλευτή πρωτιά κατέκτησε η Σκιάθος στις προτιμήσεις εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, καθώς αναδείχθηκε ως το νησί με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς, όπως οι Σειχέλλες και οι Φιλιππίνες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τη Σκιάθο επέλεξαν οι αναγνώστες του κορυφαίου περιοδικού Conde Nast Traveller, ως το νησί με το καλύτερες παραλίες παγκοσμίως για το 2019. Στην ψηφοφορία για τα 32α ετήσια Readers’ Choice Awards, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού και διαδικτυακού, ταυτόχρονα, μέσου, με διεθνή απήχηση, συμμετείχαν περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες, οι οποίοι ανέδειξαν τη Σκιάθο στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε άλλα εξωτικά νησιά.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα νησιά Culebra ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο, Boracay στις Φιλιππίνες, Kiawah στη Νότια Καρολίνα και Palawan στις Φιλιππίνες.

Στην ίδια λίστα καταγράφονται, παράλληλα, επίγειοι παράδεισοι, όπως οι Σειχέλλες, οι Βερμούδες και οι Παρθένοι Νήσοι.

Στην κριτική που πλαισιώνει τη ζηλευτή πρωτιά που απέσπασε το νησί του Παπαδιαμάντη, επισημαίνονται το φυσικό περιβάλλον, οι εκπληκτικές, ατέλειωτες παραλίες και η μαγευτική θέα, απ’ όποια πλευρά κι αν θαυμάζει το τοπίο ο επισκέπτης. «Ενας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, η Σκιάθος, διαθέτει περισσότερα από 60 ξενοδοχεία, παρά το μικρό της, σχετικά, μέγεθος. Οσο βρίσκεστε στο νησί, επισκεφτείτε τις Κουκουναριές ή τον παραλία Κρασσά, που προσελκύει πολλούς φίλους της διασκέδασης ή των θαλάσσιων σπορ», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό αφιέρωμα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη διάκριση, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους του νησιού η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και του περιβάλλοντος, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από κάθε γωνιά της Γης.

«Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι ζει σε ένα νησί με μοναδικές παραλίες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή», που συμμετέχουν 600 περίπου άτομα και η εκστρατεία καθαρισμού περιλαμβάνει 20 παραλίες του νησιού. Η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί για 15η χρονιά» ανέφερε ο δήμαρχος Σκιάθου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο γεγονός είναι δείκτης, που πιστοποιεί ότι ζούμε σε ένα νησί με μοναδικές παραλίες. Για αυτό θέλουμε να τις προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε ότι είναι καθαρές και υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση».

Οι περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσονται, σε συνδυασμό με τη διεθνή διάσταση που έλαβε η καμπάνια προστασίας της παραλίας Λαλάρια, που «ταξίδεψε» σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δίνουν δυναμικό προβάδισμα στις Βόρειες Σποράδες, με τον δήμαρχο Σκιάθου να υπογραμμίζει ότι η κορυφαία θέση που κατέκτησαν οι παραλίες του νησιού, σε διεθνή κλίμακα, είναι ιδιαίτερα τιμητική για την περιοχή και την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου